Background Image

Kokosový pudink s karamelem

0 0
Kokosový pudink s karamelem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
397 g kondenzované mléko sladké
397 g kokosové mléko
4 ks vejce větší
201 g cukr
118 ml voda
85 g kokosové vločky

Sladká bomba po Španělsku

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Kokosová verze španělského pudinku „Flan“, ve kterém nahradíme klasické mléko kokosovým, abychom ještě vyvýšili celkovou chuť kokosu. Příprava je jednoduchá a výsledný dezert hedvábně hladký, přesně jak by měl správný pudink být. Karamel a opražený kokos mu dodají šmrnc.

Číst
10% slevový kupon na školu vaření Chefparade.cz

Postup

1
Hotovo

PUDINK

Předehřejte si lázeň na teplotu 82 °C.
Začněte s přípravou pudinku: Smíchejte kondenzované mléko, kokosové mléko a vejce, šlehejte metličkou do hladka.

2
Hotovo

KARAMEL

Do menšího hrnce dejte vodu a cukr. Kružte hrncem, aby se cukr rozpustil. Přiveďte k varu nad silným plamenem a pak povařte 7 minut do tmavě zlatavé barvy. Odstraňte z plamene.

3
Hotovo

DEZERT DO LÁZNĚ

Připravte si 8 zavařovacích skleniček s víčky, na jejich dna rovnoměrně rozdělte karamel. Na něj nalijte 1/2 šálku kokosového pudinku do každé sklenice. Uzavřete víčky a vložte do lázně tak, aby voda sahala zhruba do poloviny nádoby (v případě potřeby vyvýšení vložte do lázně stojánek). Pokud budou mít sklenice tendenci plavat, zatěžkejte je.
Vařte 2 hodiny.

4
Hotovo

KOKOSOVÉ VLOČKY

Na talíř nebo nádobu na koláč rozprostřete kokosové vločky. Ohřívejte v mikrovlnné troubě až 3 minuty a každých 30 vteřin je promíchejte. Takto pokračujte, dokud nejsou zlatavé.

5
Hotovo

DEZERT Z LÁZNĚ

Po 2 hodinách vytáhněte sklenice z vody a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Potom nechte dochladit v lednici.

6
Hotovo

DEZERT NA TALÍŘ

Odstraňte víčka a ostrým nožem odpojte okraje pudinku od sklenice. Vyklopte dezert na talíř a posypte 1 lžící praženého kokosu.

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

ztracené vejce sous-vide
předchozí
Dokonalé ztracené vejce sous-vide
jehněčí špízy
další
Jehněčí špízy s mátovým jogurtem
ztracené vejce sous-vide
předchozí
Dokonalé ztracené vejce sous-vide
jehněčí špízy
další
Jehněčí špízy s mátovým jogurtem

Přidejte svůj komentář