Domácí tatarská omáčka

0 0
Domácí tatarská omáčka

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

420 g majolka velké balení
2 ks nakládané okurky + lák z okurek
1 ks cibule malá
1 lžíce hořčice polotučná
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř

Nejlepší tatarská omáčka na světě.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Tatarská omáčka v našich končinách bez debat patří k nejoblíbenějším ochucovadlům. Některé kupované tatarské omáčky však nejsou dobré, jsou z nich cítit umělé látky a vůbec ta chuť neodpovídá skutečné tatarské omáčce. Takže i tady platí, že nejlepší tatarskou omáčku si uděláte sami. Není to těžké, dáme vám recept.

Kroky

1
hotovo
5 min

Připravíme zeleninu

Očistíme cibuli, omyjeme ji pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme ji na jemno.

Okurky nakládačky nastrouháme na struhadle na jemno.

Dáme do misky.

2
hotovo
2 min

Zamícháme

Do misky přidáme majolku, lžíci plnotučné hořčice, sůl a pepř podle potřeby a pečlivě zamícháme. Nakonec vlijeme trochu láku z okurek a opět zamícháme. Konzistence tatarské omáčky by měla být trošku tekutější, než je samotná majolka.

Okamžitě podáváme.

ladyambientte

dip ze zakysané smetany
předchozí
Jednoduchý dip ze zakysané smetany
Znáte takové ty situace, kdy se rozhodnete pro grilování na poslední chvíli? Doma skoro nic nemáte a tak přichází na řadu improvizace.
Další
Dip z dijonské hořčice

Přidej svůj komentář