Hovězí zadní se znojemskou omáčkou

0 0
Hovězí zadní se znojemskou omáčkou

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

600g hovězí zadní
100g špek
1 lžíce sádlo
2-3 lžíce plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
2ks cibule
300g nakládané okurky
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
volitelná ingredience vejce
volitelná ingredience párek

Tradiční česká omáčka z hovězího masa.

Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Na našich stránkách vás obvykle seznamujeme s kulinářskými specialitami prakticky z celého světa, nyní je však na řadě naše, česká kuchyně. A začneme pěkně zostra, přípravou znojemské omáčky z hovězího zadního, samozřejmě metodou sous vide.

Kroky

1
hotovo
5 min

Prošpikujeme maso

Maso prošpikujeme špekem, zhusta osolíme a opepříme. Pomažeme hořčicí.

2
hotovo
5 min

Opečeme maso

Pánvičku rozpálíme na vysokém plamenu a rozpustíme na ní sádlo. Na sádle zprudka opečeme maso ze všech stran, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.

3
hotovo
5 min

Vaříme sous vide

Maso vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme. Vodní lázeň předehřejeme na 60°C a vaříme 8 hodin.

4
hotovo

Připravíme základ omáčky

Na již použité pánvičce osmažíme na drobno nakrájenou cibulku. Zaprášíme moukou a opražíme ji dozlatova. Zalijeme cca 2 litry vody. Přidáme na kostičky nakrájené okurky a dvě lžíce plnotučné hořčice. Vaříme cca hodinu, poté vypneme a budeme čekat, až se nám uvaří maso.

5
hotovo
5 min

Přidáme maso

Jakmile je maso uvařené, ze sáčku ho společně s veškerou šťávou přelijeme do připravené omáčky. Přivedeme k varu. Dochutíme solí a pepřem, případně hořčicí.

6
hotovo
5 min

Podáváme

Maso nakrájíme na plátky, přidáme přílohu (ideálně rýže) a omáčku a okamžitě podáváme.

ladyambientte

Skvělá, lehce pálivá omáčka, kterou lze použít jako marinádu na kuřecí křídla nebo další druhy masa, nebo jako dip, do něhož si maso, brambory a další potraviny můžete namáčet při jídle.
předchozí
Dip nebo marináda na kuřecí křidélka
Další
Hovězí zadní s rajskou omáčkou

Přidej svůj komentář