Ingredience
- 600g hovězí zadní
- 100g špek
- 1 lžíce sádlo
- 2-3 lžíce plnotučná hořčice
- 2 lžíce hladká mouka
- 2ks cibule
- 300g nakládané okurky
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
- volitelná ingredience vejce
- volitelná ingredience párek
Recept
Na našich stránkách vás obvykle seznamujeme s kulinářskými specialitami prakticky z celého světa, nyní je však na řadě naše, česká kuchyně. A začneme pěkně zostra, přípravou znojemské omáčky z hovězího zadního, samozřejmě metodou sous vide.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Prošpikujeme masoMaso prošpikujeme špekem, zhusta osolíme a opepříme. Pomažeme hořčicí. |
2 Hotovo 5 min |
Opečeme masoPánvičku rozpálíme na vysokém plamenu a rozpustíme na ní sádlo. Na sádle zprudka opečeme maso ze všech stran, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. |
3 Hotovo 5 min |
Vaříme sous videMaso vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme. Vodní lázeň předehřejeme na 60°C a vaříme 12 hodin. |
4 Hotovo |
Připravíme základ omáčkyNa již použité pánvičce osmažíme na drobno nakrájenou cibulku. Zaprášíme moukou a opražíme ji dozlatova. Zalijeme cca 2 litry vody. Přidáme na kostičky nakrájené okurky a dvě lžíce plnotučné hořčice. Vaříme cca hodinu, poté vypneme a budeme čekat, až se nám uvaří maso. |
5 Hotovo 5 min |
Přidáme masoJakmile je maso uvařené, ze sáčku ho společně s veškerou šťávou přelijeme do připravené omáčky. Přivedeme k varu. Dochutíme solí a pepřem, případně hořčicí. |
6 Hotovo 5 min |
Podáváme |