Background Image
  • Domů
  • Dipy
  • Japonská majonéza (ve stylu Kewpie)

Japonská majonéza (ve stylu Kewpie)

0 0
Japonská majonéza (ve stylu Kewpie)

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

90 g žloutek
18 g sušený vaječný žloutek
45 g rýžový ocet
45 g voda
9 g glukózový sirup
9 g sůl
3 g glutaman sodný
0,6 g sojový lecitin tekutý
300 g olej Doporučujeme slunečnicový nebo řepkový olej.

Japonská majonéza s výraznou chutí.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Japonská majonéza, kterou proslavila značka Kewpie, si získala milovníky po celém světě díky své krémové textuře, sytě žluté barvě a unikátní pikantní chuti. Protože její dostupnost je u nás omezená a cena vysoká, máme pro vás recept, jak si ji snadno připravit doma. Tato verze je chuťově autentická a neodolatelná.

Postup

1
Hotovo
10 min

Příprava a mixování

Do mixéru přidejte žloutky, rýžový ocet, vodu, sušené vaječné žloutky, glukózový sirup, sůl, glutamát sodný (pokud používáte) a sójový lecitin.

Mixujte na nejnižší rychlost, dokud se všechny ingredience důkladně nepropojí. V případě potřeby stěrkou setřete směs ze stěn nádoby.

2
Hotovo

Přidání oleje

Během mixování pomalu a po tenkém pramínku přilévejte neutrální olej, dokud hmota neztuhne a nevytvoří se hustá majonéza.

Tip: Pro dosažení co nejautentičtější chuti je klíčové použít neutrální olej, který nepřekryje charakteristickou chuť majonézy.

3
Hotovo

Dochucení

Do majonézy můžeme přidat koření podle chuti. K dochucení japonské majonézy se běžně používá mletý kmín, drcený čerstvý křen nebo černý pepř.

blank
Podávejte
předchozí
Skvělé sous vide hranolky
Kubánský sendvič (se sous vide marinovanou plecí)
další
Kubánský sendvič (se sous vide marinovanou plecí)
Podávejte
předchozí
Skvělé sous vide hranolky
Kubánský sendvič (se sous vide marinovanou plecí)
další
Kubánský sendvič (se sous vide marinovanou plecí)

7 Comments Skrýt komentáře

Co je to za vtip. Pry bez ecek, ale v receptu je glutaman sodny (E621), zrovna jedno z nejhorsich.

Dobrý den, prosím kde jste vzal, že glutaman sodný je škodlivý? Co vím já, žádná studie škodlivost glutamanu neprokázala…

Dobrý den, posíláte odkaz, nicméně výsledek žádné studie na těch stránkách nevidím. Co vím já, na škodlivost glutamanu sodného bylo provedeno několik nezávislých studií, žádná z nich ovšem jeho škodlivost neprokázala. To, že se někde na internetu nachází informace, že glutaman sodný je škodlivý, ještě neznamená, že to tak je. Instituce glutaman sodný pomalu „pouštějí“, což mi připomíná situaci stejnou, jako se kdysi nesla ohledně konzumace vajíček a vysokého cholesterolu. Příště vám doporučuji nezobat z ruky na potkání každé tvrzení, ale nejprve si najít relevantní, podložené informace… než uděláte nějaké závěry a tuto informaci budete jako zaručeně pravdivou posílat dále.

I Sojový lecitin je E322! Ne vždy jsou látky Označené E škodlivé, ale glutaman sodný je opravdu sviňstvo.

Zdravím, nemal som v pláne sa nejako zapájať,s glutamanom varím,ale že by bol úplne nezavadný,na testoch na zvieratách a niečo na tom bude sa dokázalo, že mláďatá, čiže deti ktoré majú v rannom veku príjem glutamanu, jednoducho povedané spáli im to niečo v mozgu, čo je zodpovedné za príkaz že je človek nájdený, čiže vedie to k obžerstvu a obezite, žiadne detská doktorka vám práškovú polievku pre dieťa neodporučí….

Ok, bez éček to není. Já s glutamanem nevařím. Nedala jsem ho tam a musím říct, že chuť je výborná.
Děkuji za recept.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here