Jehněčí hřebínek s bazalkovou omáčkou Chimichurri

0 0
Jehněčí hřebínek s bazalkovou omáčkou Chimichurri

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks jehněčí hřebínek
2 stroužky česnek
sůl
pepř
Bazalková Chimichurri
1 šálek čerstvá bazalka
1 ks šalotka
1-2 stroužky česnek
1 lžička vločky chilli
1/2 šálku olivový olej
3 lžíce ocet z červeného vína
1/4 lžičky mořská sůl
1/4 lžičky pepř

Sous-vide jehněčí hřebínek a omáčka z čerstvé bazalky tvoří dokonalý pár!

Ingredience

  • Bazalková Chimichurri

Recept

Sdílet

Chimchurri je nevařená argentinská omáčka, která skvěle zvýrazní aroma čerstvých bylinek. V našem případě je to bazalka, ta totiž skvěle ladí s jehněčím masem!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Předehřejte si lázeň o teplotě cca 56 °C. Osolte a okořeňte jehněčí kotlety a vakuujte společně s rozmačkaným česnekem. Vařte v lázni 2 hodiny.

2
Hotovo

PŘÍPRAVA CHIMICHURRI

Česnek rozmačkejte, šalotku nakrájejte na kostičky a bazalku nasekejte na jemno. Smíchejte všechny ingredience na omáčku v misce. Podle chuti osolte a opepřete, potom uložte do lednice, aby se chutě spojily.

3
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Po dvou hodinách vyjměte jehněčí z lázně, položte na prkénko a osušte papírovými utěrkami. Zprudka opečte dohněda na rozpálené pánvi, případně použijte flambovací pistoli. Rozkrojte mezi kostmi a libovolně pokryjte bazalkovou omáčkou chimichurri.

Zdroj: theravenouscouple.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

sous vide jahody
předchozí
Šťavnaté horké jahody
polenta sous vide
další
Sous vide polenta
sous vide jahody
předchozí
Šťavnaté horké jahody
polenta sous vide
další
Sous vide polenta

Přidejte svůj komentář