Jehněčí hřebínek s bazalkovou omáčkou Chimichurri

0 0
Jehněčí hřebínek s bazalkovou omáčkou Chimichurri

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks jehněčí hřebínek
2 stroužky česnek
sůl
pepř
Bazalková Chimichurri
1 šálek čerstvá bazalka
1 ks šalotka
1-2 stroužky česnek
1 lžička vločky chilli
1/2 šálku olivový olej
3 lžíce ocet z červeného vína
1/4 lžičky mořská sůl
1/4 lžičky pepř

Sous-vide jehněčí hřebínek a omáčka z čerstvé bazalky tvoří dokonalý pár!

Kuchyně:

    Ingredience

    • Bazalková Chimichurri

    Recept

    Sdílet

    Chimchurri je nevařená argentinská omáčka, která skvěle zvýrazní aroma čerstvých bylinek. V našem případě je to bazalka, ta totiž skvěle ladí s jehněčím masem!

    Postup

    1
    Hotovo

    PŘÍPRAVA MASA

    Předehřejte si lázeň o teplotě cca 56 °C. Osolte a okořeňte jehněčí kotlety a vakuujte společně s rozmačkaným česnekem. Vařte v lázni 2 hodiny.

    2
    Hotovo

    PŘÍPRAVA CHIMICHURRI

    Česnek rozmačkejte, šalotku nakrájejte na kostičky a bazalku nasekejte na jemno. Smíchejte všechny ingredience na omáčku v misce. Podle chuti osolte a opepřete, potom uložte do lednice, aby se chutě spojily.

    3
    Hotovo

    SERVÍROVÁNÍ

    Po dvou hodinách vyjměte jehněčí z lázně, položte na prkénko a osušte papírovými utěrkami. Zprudka opečte dohněda na rozpálené pánvi, případně použijte flambovací pistoli. Rozkrojte mezi kostmi a libovolně pokryjte bazalkovou omáčkou chimichurri.

    Zdroj: theravenouscouple.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    sous vide jahody
    předchozí
    Šťavnaté horké jahody
    polenta sous vide
    další
    Sous vide polenta
    sous vide jahody
    předchozí
    Šťavnaté horké jahody
    polenta sous vide
    další
    Sous vide polenta

    Přidejte svůj komentář