Background Image

Sous vide polenta

0 0
Sous vide polenta

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 šálek kukuřičná mouka hrubá, ne instantní
2 šálky voda
2 šálky plnotučné mléko
1 lžička košer sůl
4 lžíce máslo
1/2 šálku parmazán
1 lžíce bylinky čerstvé - např. tymián, rozmarýn

Konec věčného míchání a postávání u plotny. Připravte si tentokrát polentu sous-vide!

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Polenta je úžasná příloha ke spoustě jídel, ale její příprava je někdy o nervy. Uvařte ji tentokrát sous vide a zbavte se stresu a nekonečného míchání.

Servírovat ji můžete krémovou nebo křupavou, na oběd nebo na snídani. Přidat do ní můžete cokoli tak, aby to ladilo k vašemu hlavnímu jídlu. Velký rozdíl udělá tekutina, kterou při její přípravě použijete – voda zvýrazní chuť samotné polenty, mléko ji udělá krémovou a vývar přidá na chuti. Můžete i kombinovat a experimentovat!

Číst
Sous vide vaření – otázky a odpovědi

Postup

1
Hotovo

Polenta do lázně

Předehřejte si lázeň na teplotu 85° C. Smíchejte kukuřičnou mouku, vodu, mléko, sůl a máslo ve velkém zipovém sáčku. Mačkejte rukou, abyste vše řádně smíchali (hlavně máslo). Vložte do lázně a pomocí vody odstraňte ze sáčku přebytečný vzduch. Zazipujte a vařte 2 hodiny.

2
Hotovo

DOKONČENÍ

Vytáhněte sáček z lázně a vše z něj přemístěte do velké misky. Vmíchejte parmazán a čerstvé bylinky dle vaší volby. Ochutnejte, případně přisolte nebo okořeňte.

Zdroj: saltpepperskillet.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

jehněčí hřebínek servírujeme
předchozí
Jehněčí hřebínek s bazalkovou omáčkou Chimichurri
holandská omáčka sous vide
další
Sous vide holandská omáčka
jehněčí hřebínek servírujeme
předchozí
Jehněčí hřebínek s bazalkovou omáčkou Chimichurri
holandská omáčka sous vide
další
Sous vide holandská omáčka

Přidejte svůj komentář