Jehněčí špízy s mátovým jogurtem

0 0
Jehněčí špízy s mátovým jogurtem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
300 g jehněčí spodní hřbet
150 g jogurt
15 g čerstvá máta
sůl

Skvělá kombinace chutí a rychlá příprava moderním stylem vaření.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Na jídle napíchnutém na jehle prostě něco je. Už dávno je součástí kultury po celém světě, a to jak ve slané, tak i sladké formě. Teď vám představíme oblíbené jehněčí špízy uvařené k dokonalosti moderním způsobem sous-vide, podávané s  mátovým jogurtem. Určitě se i pro vás stanou oblíbenou pochoutkou.

Číst
Sous vide vaření – otázky a odpovědi

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Předehřejte si lázeň o teplotě 56 °C.
Nakrájejte maso na kostky o velikosti cca 2,5 cm. Vložte v jedné vrstvě do vakuového sáčku a vakuujte.

2
Hotovo

VAŘENÍ MASA

Vařte maso v lázni po dobu 3 hodin.
Mezitím smíchejte bílý jogurt, nasekanou mátu a sůl dle chuti.
Po uvaření maso vytáhněte a napichujte kostky na jehly, zhruba 3 až 5 kousků na každý.

3
Hotovo

OPEČENÍ MASA

Maso opalte ze všech stran flambovací pistolí, případně zprudka opečte na grilu.

4
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Podávejte společně s mátovým jogurtem.

Zdroj: modernistcuisine.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

kokosový pudink sous-vide
předchozí
Kokosový pudink s karamelem
dýňová polévka sous-vide
další
Sytá dýňová polévka
kokosový pudink sous-vide
předchozí
Kokosový pudink s karamelem
dýňová polévka sous-vide
další
Sytá dýňová polévka

Přidejte svůj komentář