Jehněčí špízy s mátovým jogurtem

0 0
Jehněčí špízy s mátovým jogurtem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
300 g jehněčí spodní hřbet
150 g jogurt
15 g čerstvá máta
sůl

Skvělá kombinace chutí a rychlá příprava moderním stylem vaření.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Na jídle napíchnutém na jehle prostě něco je. Už dávno je součástí kultury po celém světě, a to jak ve slané, tak i sladké formě. Teď vám představíme oblíbené jehněčí špízy uvařené k dokonalosti moderním způsobem sous-vide, podávané s  mátovým jogurtem. Určitě se i pro vás stanou oblíbenou pochoutkou.

    Postup

    1
    Hotovo

    PŘÍPRAVA MASA

    Předehřejte si lázeň o teplotě 56 °C.
    Nakrájejte maso na kostky o velikosti cca 2,5 cm. Vložte v jedné vrstvě do vakuového sáčku a vakuujte.

    2
    Hotovo

    VAŘENÍ MASA

    Vařte maso v lázni po dobu 3 hodin.
    Mezitím smíchejte bílý jogurt, nasekanou mátu a sůl dle chuti.
    Po uvaření maso vytáhněte a napichujte kostky na jehly, zhruba 3 až 5 kousků na každý.

    3
    Hotovo

    OPEČENÍ MASA

    Maso opalte ze všech stran flambovací pistolí, případně zprudka opečte na grilu.

    4
    Hotovo

    SERVÍROVÁNÍ

    Podávejte společně s mátovým jogurtem.

    Zdroj: modernistcuisine.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    kokosový pudink sous-vide
    předchozí
    Kokosový pudink s karamelem
    dýňová polévka sous-vide
    další
    Sytá dýňová polévka
    kokosový pudink sous-vide
    předchozí
    Kokosový pudink s karamelem
    dýňová polévka sous-vide
    další
    Sytá dýňová polévka

    Přidejte svůj komentář