blank
https://www.sousviderecepty.cz
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Domů
  • Cuisine: arabská

Cuisine: arabská

Základním pojmem arabské kuchyně je pohostinnost.

Slavnostní večeře a oslavy obvykle zahrnují velké množství jehněčího (nebo telecího) masa, kuřecího masa, rýže, dušené zeleniny s rajčatovou omáčkou a pokrmů ochucených různými bylinkami a kořením. Součástí je i několik dalších příloh a salátů.

K jídlu neodmyslitelně patří čaj, který je oblíbeným teplým nápojem a neustále se konzumuje. Nechybí ani káva.

Blízkovýchodní strava se skládá z mnoha ingrediencí, které se v americké kuchyni běžně nepoužívají, jako jsou čočkové polévky, fazole fava, olivový a sezamový olej, olivy, sýr feta a datle.

Některá arabská jídla vyžadují hodně času na přípravu, například plněné hroznové listy, plněné cukety, zelené papriky nebo zelí.

Muslimští Arabové nekonzumují vepřové maso ani alkohol. Přesto se na arabském trhu v mnoha arabských zemích, jako je Irák, Libanon, Egypt a Sýrie, prodává vepřové maso a různé likéry a alkohol, protože křesťanští Arabové tyto produkty konzumují.

Slovo „halal“ znamená „povolený“, je to způsob označení masného výrobku, který byl rituálně poražen, podobně jako židovská „košer“ tradice.

Sdílet

Jehněčí špízy s mátovým jogurtem

Čas vaření: 3 hod 20 min
  • Zvěřina, skopové a jehněčí
  • arabská arabská
Na jídle napíchnutém na jehle prostě něco je. Už dávno je součástí kultury po celém světě, a to jak ve slané, tak i sladké formě. Teď vám představíme oblíbené jehněčí...

Iva Dohnalová

10.3.2021
Like 2
Sdílet

Květákový steak s tahini dipem

Čas vaření: 1 hod 15 min
  • Zelenina
  • arabská arabská
Kdo tvrdí, že si vegetariáni nemůžou dát hodně dobrý steak? Nemusí být totiž z masa, a i tak bude delikátní a výživný – třeba ten náš květákový s tahini dipem....

Iva Dohnalová

21.2.2021
Like 4

Recepty

Drůbež

Drůbež

Hovězí maso

Hovězí maso

Krůtí

Krůtí

Luštěniny

Luštěniny

Ryby

Ryby

Vejce

Vejce

Vepřové maso

Vepřové maso

Zelenina

Zelenina

Kuchyně

Americká

Americká

Anglická

Anglická

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Indická

Indická

Italská

Italská

Japonská

Japonská

Španělská

Španělská

Nejnovější komentáře

  • Jiří: Sous vide vaření – otázky a odpovědi
  • Libor: Sous-vide uzená hovězí žebra
  • Admin: Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu
  • Jana: Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu
  • Vladislav: Sous vide vaření – otázky a odpovědi

O sous vide

  • Co je sous vide?
  • 4 základní kroky sous vide vaření
  • Sous vide – otázky a odpovědi
  • Je sous vide vaření bezpečné?

Pro začátek

  • Sous vide v hrnci na sporáku
  • Do čeho sous vide zabalit?
  • Sous vide – teploty a časy
  • KUPON: 10% sleva na SOUS VIDE

Recepty

  • Low Carb
  • Bez lepku
  • Vegetariánské
  • Veganské

© 2022 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Recipetineats, ... / Kontakt

Posting....