Karamelizovaná cibule

1 0
Karamelizovaná cibule

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks cibule žlutá
30 g máslo nebo olivový olej
30 g víno bílé nebo červené, případně balsamico, kuřecí vývar nebo vodu
podle potřeby

Slaďoučká karamelizovaná cibule.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Karamelizovaná cibule se perfektně hodí k dozdobení steaků a dalších masových pokrmů, ale třeba i do hamburgerů. Příprava karamelizované cibule je velmi jednoduchá, přesto ji mnoho lidí připravit neumí. V tomto receptu si povíme, jak připravit tu nejlepší karamelizovanou cibuli.

Postup

1
Hotovo
5 min

Nakrájíme cibuli

Cibule oloupeme a překrojíme napůl. Poté krájíme na stejně silné nudličky.

2
Hotovo
5 min

Rozpustíme máslo

Máslo vložíme do teflonové pánve nebo do hrnce s vysokým dnem a na středním plamenu rozpustíme.

3
Hotovo
40 - 70 min

Přidáme cibuli

Do pánve přidáme nakrájenou cibuli a na mírném plamenu pomalu opékáme. Každých 5 – 10 minut promícháme a odlepíme ode dna přichycené části. Jakmile se cibule začne hodně připékat, podlijeme vínem, balsamicem, vývarem nebo vodou.

4
Hotovo

Okamžitě podáváme

Přidáme sůl. Jakmile cibule chytne hnědou barvu a nebude v ní zbývat žádná tekutina, vyjmeme z pánve. Okamžitě podáváme.

ladyambientte

Hovězí demi glace
předchozí
Hovězí demi glace
Au Jus sous vide burger
další
Au Jus sous vide burger
Hovězí demi glace
předchozí
Hovězí demi glace
Au Jus sous vide burger
další
Au Jus sous vide burger

2 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář