Výborná hříbková omáčka

1 1
Výborná hříbková omáčka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
300 g hříbky pouze kloboučky
150 g smetana
300 ml hovězí vývar
100 g šalotka
3 stroužky česnek
20 g máslo
podle potřeby kmín
podle potřeby pepř
podle potřeby sůl
podle potřeby pažitka volitelná ingredience

Nejlepší hříbková omáčka na světě.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Hříbková omáčka je v našich luzích a hájích jednou z nejoblíbenějších omáček ke steakům i dalším masům či jen k přílohám. Dobře udělaná hříbková omáčka totiž zvýrazní chuť masa, případně propůjčí chuť celému pokrmu. Přinášíme vám recept, jak si hříbkovou omáčku udělat doma.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme ingredience

Hříbky očistíme a zbavíme nožiček. Nakrájíme na menší kousky.

Šalotku očistíme a omyjeme vodou. Nakrájíme na drobno.

Česnek očistíme a plochou stranou nože rozmáčkneme.

2
Hotovo
10 - 20 min

Vaříme

Pánev ohřejeme na mírném plamenu. Necháme rozpustit máslo. Přidáme cibuli a česnek a pečeme cca 5 – 10 minut. Nakonec česnek vyjmeme a vyhodíme.

Do orestované cibulky přidáme houby a dále restujeme cca 5 – 10 minut.

3
Hotovo
15 min

Připravíme omáčku

Do cibulky s hříbky přilijeme hovězí vývar a smetanu. Přivedeme k varu a redukujeme cca na ½ obsahu (aby omáčka lehce zhoustla).

4
Hotovo
5 min

Ochutíme, podáváme

Zredukovanou omáčku ochutíme pepřem, mletým kmínem a solí. Můžeme přidat na drobno nasekanou pažitku. Okamžitě podáváme k masu či k příloze jako jsou brambory a rýže.

hally

Sous vide vajíčka na měkko
předchozí
Sous vide vajíčka na měkko
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem
další
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem
Sous vide vajíčka na měkko
předchozí
Sous vide vajíčka na měkko
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem
další
Pálivá kachní stehýnka s exotickým nádechem

Přidejte svůj komentář