Výborná hříbková omáčka

2 1
Výborná hříbková omáčka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
300 g hříbky pouze kloboučky
150 g smetana
300 ml hovězí vývar
100 g šalotka
3 stroužky česnek
20 g máslo
podle potřeby kmín
podle potřeby pepř
podle potřeby sůl
podle potřeby pažitka volitelná ingredience

Nejlepší hříbková omáčka na světě.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Hříbková omáčka je v našich luzích a hájích jednou z nejoblíbenějších omáček ke steakům i dalším masům či jen k přílohám. Dobře udělaná hříbková omáčka totiž zvýrazní chuť masa, případně propůjčí chuť celému pokrmu. Přinášíme vám recept, jak si hříbkovou omáčku udělat doma.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme ingredience

Hříbky očistíme a zbavíme nožiček. Nakrájíme na menší kousky.

Šalotku očistíme a omyjeme vodou. Nakrájíme na drobno.

Česnek očistíme a plochou stranou nože rozmáčkneme.

2
Hotovo
10 - 20 min

Vaříme

Pánev ohřejeme na mírném plamenu. Necháme rozpustit máslo. Přidáme cibuli a česnek a pečeme cca 5 – 10 minut. Nakonec česnek vyjmeme a vyhodíme.

Do orestované cibulky přidáme houby a dále restujeme cca 5 – 10 minut.

3
Hotovo
15 min

Připravíme omáčku

Do cibulky s hříbky přilijeme hovězí vývar a smetanu. Přivedeme k varu a redukujeme cca na ½ obsahu (aby omáčka lehce zhoustla).

4
Hotovo
5 min

Ochutíme, podáváme

Zredukovanou omáčku ochutíme pepřem, mletým kmínem a solí. Můžeme přidat na drobno nasekanou pažitku. Okamžitě podáváme k masu či k příloze jako jsou brambory a rýže.

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
předchozí
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
další
Karamelizovaná cibule
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
předchozí
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
další
Karamelizovaná cibule

Přidejte svůj komentář