Background Image

Karamelová dezertní sklenička

0 0
Karamelová dezertní sklenička

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
67 g cukr krystal
80 ml voda
350 g plnotučná smetana
110 g hnědý cukr tmavý
2 lžičky vanilkový extrakt
8 ks žloutek
špetka sůl

Sametový karamelový dezert s britským šarmem.

Vlastnosti:
    Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Tento hedvábně jemný dezert je inspirovaný tradičním anglickým receptem „Butterscotch“. Na rozdíl od klasického karamelu se zde používá hnědý cukr, díky kterému vznikne bohatší chuť i barva. Výsledkem je hladký a krémový dezert, který skvěle doplní neslazená šlehačka a křupavý prvek – doporučujeme například karamelizované oříšky nebo máslovou drobenku.

    Číst
    Sous vide vaření – otázky a odpovědi

    Postup

    1
    Hotovo
    25 minut

    Příprava krému

    Připravte si vodní lázeň ohřátou na 80 °C.
    V hrnci na středním plamenu smíchejte vodu s krystalovým cukrem. Míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté vařte bez míchání asi 5 minut, nebo dokud směs nezíská zlatavě hnědou barvu.
    Sundejte hrnec z plotny a přidejte hnědý cukr spolu se smetanou. Míchejte, dokud se vše nespojí. Pokud se směs začne srážet, vraťte ji na mírný plamen a za stálého míchání nechte znovu propojit. Přidejte vanilkový extrakt a špetku soli. Nechte směs vychladnout asi 10–15 minut.

    2
    Hotovo
    15 minut

    příprava skleniček

    Jakmile směs vychladne, zašlehejte do ní žloutky. Pokud se vytvořily sraženiny, přeceďte směs přes jemné síto. Rozlijte ji do skleniček (ideálně o objemu 115 g) a uzavřete víčky – pouze lehce pomocí konečků prstů, aby mohl unikat přebytečný vzduch.
    Vařte ve vodní lázni (sous-vide metodou) při 80 °C po dobu 1 hodiny.

    3
    Hotovo
    4 hodiny

    Chlazení

    Po dovaření nechte skleničky vychladnout při pokojové teplotě. Poté je uložte do lednice alespoň na 4 hodiny, aby dezert ztuhl a chutě se propojily.

    Zdroj: foodandfrenchies.com

    4
    Hotovo
    2 minuty

    Servírování

    Podávejte ozdobené neslazenou šlehačkou a křupavým prvkem dle chuti.

    blank
    mahi mahi s jalapeno limetkovým máslem
    předchozí
    Mahi mahi s jalapeño-limetkovým máslem
    bbq filipínské kuře
    další
    BBQ Filipínské kuře
    mahi mahi s jalapeno limetkovým máslem
    předchozí
    Mahi mahi s jalapeño-limetkovým máslem
    bbq filipínské kuře
    další
    BBQ Filipínské kuře

    Přidejte svůj komentář

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here