Background Image

Quinoa burger sous-vide

0 0
Quinoa burger sous-vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 šálek / 240 ml quinoa
15 g zázvor
1 ks mrkev
2 stonky řapíkatý celer
15 g česnek
2 šálky / 0,45 l voda
1 šálek / 175 g vlašské ořechy
3 plátky toustový chléb
1/4 šálku / 50 ml olivový olej
1 ks vejce

Výživné burgery, které zachutnají každému

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Sous-vide dobrota, která lehce nahradí živočišné proteiny. Textura tohoto burgeru opravdu připomíná tu originální fast-foodovou a svou chutí uspokojí i milovníky masa.

    Vaření sous-vide ulehčí přípravu velké porce základu na quinoa burgery, který si pak můžete uchovat v lednici na pozdější smažení.

    Číst
    Jak vybrat správné brambory pro přípravu hranolek?

    Postup

    1
    Hotovo

    ZELENINOVÝ ZÁKLAD

    Oloupejte zázvor a česnek. Celer a mrkev nakrájejte na kostky a všechny tyto ingredience společně nasekejte v mixéru na hrubou směs.

    2
    Hotovo

    VAŘENÍ QUINOI

    Smíchejte quinou s vodou a zeleninou ve velkém zipovém sáčku (o objemu cca 3,5 litru) a vakuujte. Vařte v lázni o teplotě 84 °C. Pokud sáček ční nad vodu, přichyťte ho víkem nebo zatěžkejte, případně lépe zavakuujte (po ponoření vytlačte vzduch ze zipového sáčku). Vařte po dobu 40 minut.

    V mezičase rozemelte chleba v mixéru, přidejte vejce a ořechy a dál mixujte.

    3
    Hotovo

    SMĚS NA BURGERY

    Směs z lázně přeneste do velké misky, přidejte chlebovou směs, olivový olej, sůl a pepř. Řádně promíchejte rukama v rukavicích nebo vařečkou.

    4
    Hotovo

    VAŘENÍ SMĚSI

    Poté hotovou směs opět přeneste do několika zipových sáčků a znovu vařte sous-vide na 84 °C po dobu 30 minut. Tímto zcela pasterizujete směs na burgery. Poté šokově zchlaďte sáčky v ledové lázni.
    Takto hotovou směs můžete skladovat v lednici alespoň týden. Případně můžete utvořit burgery a zamrazit.

    5
    Hotovo

    SMAŽENÍ

    Utvořte placičky a lehce postříkejte olejem, aby se nepřipalovaly. Osmažte na středním plameni tak, aby se na povrchu udělala krusta, případně ogrilujte.

    6
    Hotovo

    PODÁVÁNÍ

    Posypte nasekanou petrželkou a podávejte v bulce se svými oblíbenými přílohami nebo samostatně.

    Zdroj: lipavi.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    jehněčí kýta
    předchozí
    Jehněčí kýta s mátou, kmínem a černou hořčicí
    kuře s citrusovou polevou
    další
    Kuře s citrusovou glazurou
    jehněčí kýta
    předchozí
    Jehněčí kýta s mátou, kmínem a černou hořčicí
    kuře s citrusovou polevou
    další
    Kuře s citrusovou glazurou

    Přidejte svůj komentář