Ledová káva

0 0
Ledová káva

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
115 ml káva mletá čerstvá káva
945 ml voda

Leodvá káva, kterou si vychutnáte nejen v letních dnech.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Ledová káva si neustále získává větší popularitu. Je to dokonalá alternativa k horké kávě, především v letních dnech. Výhodné je, že ji můžete uvařit ve větším množství a nedojde ke ztrátě její kvality.

 

 

Postup

1
Hotovo
2 min

SMÍCHÁME KÁVU S VODOU

Smícháme čerstvou hrubou mletou kávu s vodou. Tekutinu rozlijeme mezi dvě nádoby a víčka utáhneme.

2
Hotovo
2 hod

VODNÍ LÁZEŇ

Nádoby umístíme do vodní lázně o teplotě 65,5 ° C na dvě hodiny.

3
Hotovo
3 min

KÁVU PŘEFILTRUJEME

Po dvou hodinách vyjmeme nádoby z vodní lázně a přefiltrujeme kávu přes standardní kávový filtr. A máme hotovo, v ledničce můžeme uchovávat až 10 dní. Případně si do ní můžeme dát ještě pár kostek ledu.

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Michaela Lukešová

Gurmánka, která nikdy nepohrdne výborným jídlem. Její recepty roztancují vaše chuťové pohárky.

Jehněčí žebírka s česnekem a bylinkami
předchozí
Jehněčí žebírka s česnekem a bylinkami
čokoládová pěna
další
Čokoládová pěna ve sklenici
Jehněčí žebírka s česnekem a bylinkami
předchozí
Jehněčí žebírka s česnekem a bylinkami
čokoládová pěna
další
Čokoládová pěna ve sklenici

Přidejte svůj komentář