Jehněčí žebírka s česnekem a bylinkami

0 0
Jehněčí žebírka s česnekem a bylinkami

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g jehněčí hřebínek
2 stroužky česnek
4 čajové lžičky rozmarýn čerstvý nasekaný
2 čajové lžičky tymián čerstvý nasekaný
4 lžíce olivový olej
dle libosti košer sůl
dle libosti černý pepř

Dokonalá chuť jehněčích žebírek.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Výborné jehněčí maso, které se vám bude v puse krásně rozpadat. Maso je po celou dobu rovnoměrně vařeno, díky přesné teplotě vaření ve vodní lázni. Maso je jemné a velmi chutné.

Postup

1
Hotovo
8 min

JEHNĚČÍ OKOŘENÍME

V misce si rozšleháme česnek, rozmarýn, tymián, sůl a pepř. Jehněčí maso potřeme 1 lžící olivového oleje a obalíme ho v rozmíchané směsi. Kosti zabalíme do alobalu a pak jehněčí vložíme do sáčku. Kosti zabalíme do alobalu proto, aby se ve vodní lázni vak neprotrhl.

2
Hotovo
2 hod

VODNÍ LÁZEŇ

Připravíme si vodní lázeň o teplotě 57º a vložíme do ní sáček s masem. Je důležité, aby sáček byl celý ponořen ve vodě. Vaříme 2 hodiny.

3
Hotovo
15 min

JEHNĚČÍ OSMAHNEME NA PÁNVI

Vyndáme jehněčí z vaku a setřeme veškeru vlhkost papírovými utěrkami. Následně si rozehřejeme pánev na středně vysokou teplotu. Po rozehřátí přidáme rozmarýn, tymián a jehněčí maso. Opeákáme z každé strany cca 45-60 sekund, dokud maso nebude pěkně hnědé. Po opečení maso přeneseme na prkénko a necháme ho 10 minut odpočívat.

4
Hotovo
2 min

PODÁVÁME

Můžeme jehněčí maso servírovat.

Zdroj: izzycooking.com

blank

Michaela Lukešová

Gurmánka, která nikdy nepohrdne výborným jídlem. Její recepty roztancují vaše chuťové pohárky.

Bramborová kaše s česnekem a rozmarýnem
předchozí
Bramborová kaše s česnekem a rozmarýnem
Ledová káva
další
Ledová káva
Bramborová kaše s česnekem a rozmarýnem
předchozí
Bramborová kaše s česnekem a rozmarýnem
Ledová káva
další
Ledová káva

Přidejte svůj komentář