Background Image

Lilek s cuketou a parmazánem

0 0
Lilek s cuketou a parmazánem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 ks lilek středně velký
1 ks cuketa středně velká
1 stroužek česnek
podle potřeby olivový olej
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
podle potřeby strouhanka
podle potřeby parmazán

Skvělá zeleninová směs, kterou můžete konzumovat samostatně, ale i společně s masem.

Vlastnosti:
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Máte chuť dopřát si opravdu skvělou dobrotu, ale přitom neporušit svojí dietu, případně do sebe dostat potřebné živiny? Tak to pro vás máme ideální řešení! Jedná se o recept na lilek s cuketou a parmazánem, na němž si pochutnají všichni, včetně vašich vybíravých dětí!

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo
15 min

Připravíme zeleninu

Lilek a cuketu pečlivě omyjeme. Odkrojíme všechny nezdravé a tvrdé části.

Lilek nejprve nakrájíme na kolečka (o šířce cca 1 cm) a necháme ležet, například na utěrce. Lilek se po pár minutách začne potit. Po cca 10 – 15 minutách otřeme vypocenou vodu a pokračujeme v přípravě.

Zeleninu nakrájíme na stejně velké kostičky (cca 1×1 cm).

2
Hotovo
5 min

Zabalíme zeleninu

Zeleninu vložíme do sous vide sáčku. Přidáme česnek rozmělněný na pastu a dostatečné množství oleje. Vakuově zabalíme.

3
Hotovo
90 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme sáček se zeleninou a vaříme cca 90 minut.

4
Hotovo
5 min

Připravíme směs

Zeleninu vyjmeme ze sous vide sáčku. Přidáme strouhanku (cca 1 polévková lžíce), která vy měla vtáhnout všechnu vodu. Osolíme a opepříme.
Směs posypeme parmazánem a ještě za tepla podáváme.

Jedná se o skvělý samostatný pokrm, ale také o ideální přílohu ke grilovanému masu nebo k rybám.

blank
Cizrnový salát s tuňákem - konečná úprava
předchozí
Cizrnový salát s tuňákem
V éře pizzy s vepřovým pupkem a zmrzliny s chutí slaniny jsou spotřebovány i méně známé části prasete. Pokud s nevšedními kousky masa také rádi experimentujete, připravili jsme pro vás tento recept.
další
Sous vide vepřová líčka, celerové pyré a nakládané jablko
Cizrnový salát s tuňákem - konečná úprava
předchozí
Cizrnový salát s tuňákem
V éře pizzy s vepřovým pupkem a zmrzliny s chutí slaniny jsou spotřebovány i méně známé části prasete. Pokud s nevšedními kousky masa také rádi experimentujete, připravili jsme pro vás tento recept.
další
Sous vide vepřová líčka, celerové pyré a nakládané jablko

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here