Mrkvová polévka s curry

0 0
Mrkvová polévka s curry

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 g mrkev
1 šálek kokosové mléko neslazené
1 stonek citrónová tráva
1 ks šalotka
1 lžíce chilli pasta červená
2 lžičky košer sůl
2 lžičky curry koření mleté
1 lžička kurkuma mletá
1 stroužek česnek

Osvěžující a zároveň lehce pikantní letní polévka

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Výborná veganská mrkvová polévka, která je lehce pikantní a skvěle okořeněná. Uvaří ji za vás sous-vide vařič za necelé 2 hodiny.

Postup

1
Hotovo

POLÉVKA DO LÁZNĚ

Předehřejte si lázeň o teplotě 87,8 °C.
Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka o tloušťce cca 1,2 cm, šalotku najemno, česnek rozmačkejte a trávu nařezejte na kousky dlouhé cca 7 cm.
Tyto ingredience společně s ostatními smíchejte ve velkém zipovém sáčku. Sáček uzavřete pomocí techniky vytlačení vzduchu vodou a ponořte do lázně na 1 hodinu a 45 minut.

2
Hotovo

MIXOVÁNÍ A SERVÍROVÁNÍ

Po uvaření sáček vytáhněte a vyhoďte citrónovou trávu. Zbytek obsahu sáčku přeneste do mixéru a mixujte do hladkého pyré asi 1 minutu. Pokud bude polévka moc hustá, přilijte kokosové mléko nebo vodu.
Osolte a opepřete dle chuti a podávejte za studena.

Zdroj: anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

čokoládový pudink sous vide
předchozí
Čokoládový pudink ve sklenici
sous vide čínské zelí
další
Čínské zelí v miso pastě
čokoládový pudink sous vide
předchozí
Čokoládový pudink ve sklenici
sous vide čínské zelí
další
Čínské zelí v miso pastě

Přidejte svůj komentář