Mrkvová polévka s curry

0 0
Mrkvová polévka s curry

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 g mrkev
1 šálek kokosové mléko neslazené
1 stonek citrónová tráva
1 ks šalotka
1 lžíce chilli pasta červená
2 lžičky košer sůl
2 lžičky curry koření mleté
1 lžička kurkuma mletá
1 stroužek česnek

Osvěžující a zároveň lehce pikantní letní polévka

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Výborná veganská mrkvová polévka, která je lehce pikantní a skvěle okořeněná. Uvaří ji za vás sous-vide vařič za necelé 2 hodiny.

Postup

1
Hotovo

POLÉVKA DO LÁZNĚ

Předehřejte si lázeň o teplotě 87,8 °C.
Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka o tloušťce cca 1,2 cm, šalotku najemno, česnek rozmačkejte a trávu nařezejte na kousky dlouhé cca 7 cm.
Tyto ingredience společně s ostatními smíchejte ve velkém zipovém sáčku. Sáček uzavřete pomocí techniky vytlačení vzduchu vodou a ponořte do lázně na 1 hodinu a 45 minut.

2
Hotovo

MIXOVÁNÍ A SERVÍROVÁNÍ

Po uvaření sáček vytáhněte a vyhoďte citrónovou trávu. Zbytek obsahu sáčku přeneste do mixéru a mixujte do hladkého pyré asi 1 minutu. Pokud bude polévka moc hustá, přilijte kokosové mléko nebo vodu.
Osolte a opepřete dle chuti a podávejte za studena.

Zdroj: anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

čokoládový pudink sous vide
předchozí
Čokoládový pudink ve sklenici
čokoládový pudink sous vide
předchozí
Čokoládový pudink ve sklenici

Přidejte svůj komentář