Ingredience
- 1,5 kg zvěřinapečeně
- 5 g sůl
- 1 g černý pepř
- 170 g rostlinný olejpodle vlastního výběru
- 50 g pivočerné
- 5 g hořčicedijonská
- 5 g paprika mletá
- 5 g kmín
- 5 g hřebíčekmletý
- 7 ks jalovecbobule (celé)
- 10 g kukuřičný škrob
- 15 g voda
Recept
Pečeně z divokého prasete, pokud ji umíte dobře připravit, může být zlatým hřebem každé party. Zvěřina patří mezi tvrdší maso, takže je třeba ji déle vařit. A to je ideální příležitost pro váš sous vide hrnec. Dáme vám recept, jak si v něm zvěřinu připravit.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Výběr masa |
2 Hotovo 5 min |
Přidáme koření |
3 Hotovo 10 min |
Opečeme |
4 Hotovo 5 min |
Čas na pivo |
5 Hotovo 5 min |
Sbalíme |
6 Hotovo 24 h |
VařímeSous vide lázeň předehřejeme na 75 °C. Vložíme sáček se zvěřinou a vaříme 24 hodin. Pokud k vaření používáte otevřený hrnec, nezapomeňte ho přikrýt kuchyňskou fólií, aby se vám přes noc nevypařila všechna voda. |
7 Hotovo 15 min |
DokončímeMaso vyjmeme ze sáčku. Vyvařenou šťávu přelijeme do hrnce nebo pánvičky a zahřejeme na středním plamenu. Přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce vody a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. |
8 Hotovo |
Podáváme |
3 Comments Skrýt komentáře
Není těch 75 stupňů na zvěřinu příliš? Mám v mrazáku několik kousků srnčího (kýtu) a chystám se na to, ale bojím se, že takto bude zbytečně vysušená. Dělal jsem teď podle zdejšího receptu vepřovou pečeni v celku, 71 stupňů na 12 hodin a bylo to opravdu suché, mnohem, mnohem lepší byla na plátky, 62 °C na nějaké 1-2 hodiny.
Dobrý den, záleží na vás, jaké maso preferujete… někdo má rád více propečené, jiný zase méně. S mírou provaření lze experimentovat – doporučujeme se však pohybovat v mezích, které udávají tyto tabulky.
Ja ted uvarila veprovou peceni vcelku, nejdriv ji nalozila do koreni a oleje, marinovala hodinu, pak osmahla na panvi ze vsech stran, a pak varila 8,5 hod na 62 stupnich a NEMA CHYBU. Je stavnata a akorat!👍 skoda ze nelze pripojit foto.