Background Image

Pečeně ze zvěřiny (nebo z vepřového masa)

0 0
Pečeně ze zvěřiny (nebo z vepřového masa)

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1,5 kg zvěřina pečeně
5 g sůl
1 g černý pepř
170 g rostlinný olej podle vlastního výběru
50 g pivo černé
5 g hořčice dijonská
5 g paprika mletá
5 g kmín
5 g hřebíček mletý
7 ks jalovec bobule (celé)
10 g kukuřičný škrob
15 g voda

Pečeně ze zvěřiny, která se vám rozplyne na jazyku.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pečeně z divokého prasete, pokud ji umíte dobře připravit, může být zlatým hřebem každé party. Zvěřina patří mezi tvrdší maso, takže je třeba ji déle vařit. A to je ideální příležitost pro váš sous vide hrnec. Dáme vám recept, jak si v něm zvěřinu připravit.

Číst
Jak uchovat houby?

Postup

1
Hotovo
5 min

Výběr masa

Vyberte si maso, které vypadá nějak takto. Pokud chcete, aby maso drželo tvar, nebojte se ho svázat hrubším provázkem. Při vázání provázek příliš neutahujte, jinak by se maso nemuselo správně provařit.

2
Hotovo
5 min

Přidáme koření

Maso posypeme dostatečným množství hrubé soli a černým pepřem.

3
Hotovo
10 min

Opečeme

Prudké opečení masa zabrání zbytečnému úniku šťávy při vaření. Maso pak bude mnohem šťavnatější.

Pánvičku rozpálíme na středním až vysokém plameni. Přidáme olej a necháme ohřát. Poté zprudka opečeme maso ze všech stran.

4
Hotovo
5 min

Čas na pivo

Do malé mističky nalijeme pivo, přidáme hořčici a rozmícháme. Dále přidáme papriku, kmín, mletý hřebíček a bobule jalovce a pečlivě rozmícháme.

5
Hotovo
5 min

Sbalíme

Do sous vide sáčku vložíme maso a zalijeme omáčkou. Vakuově zabalíme.

6
Hotovo
24 h

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 75 °C. Vložíme sáček se zvěřinou a vaříme 24 hodin. Pokud k vaření používáte otevřený hrnec, nezapomeňte ho přikrýt kuchyňskou fólií, aby se vám přes noc nevypařila všechna voda.

7
Hotovo
15 min

Dokončíme

Maso vyjmeme ze sáčku. Vyvařenou šťávu přelijeme do hrnce nebo pánvičky a zahřejeme na středním plamenu. Přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce vody a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

8
Hotovo

Podáváme

Nadešel čas na servírování. Maso přelijeme výbornou omáčkou, přidáme brambory nebo bramborovou kaši a pěkně si pochutnáme.

blank
tohle jídlo rozděluje kuchaře na dva tábory
předchozí
Oldschoolová sousvide poutine (klasická kanadská mňamka)
Kávové máslo je vhodné k přípravě dezertů i jako ingredience pro přípravu steaků
další
Kávové máslo
tohle jídlo rozděluje kuchaře na dva tábory
předchozí
Oldschoolová sousvide poutine (klasická kanadská mňamka)
Kávové máslo je vhodné k přípravě dezertů i jako ingredience pro přípravu steaků
další
Kávové máslo

3 Comments Skrýt komentáře

Není těch 75 stupňů na zvěřinu příliš? Mám v mrazáku několik kousků srnčího (kýtu) a chystám se na to, ale bojím se, že takto bude zbytečně vysušená. Dělal jsem teď podle zdejšího receptu vepřovou pečeni v celku, 71 stupňů na 12 hodin a bylo to opravdu suché, mnohem, mnohem lepší byla na plátky, 62 °C na nějaké 1-2 hodiny.

Dobrý den, záleží na vás, jaké maso preferujete… někdo má rád více propečené, jiný zase méně. S mírou provaření lze experimentovat – doporučujeme se však pohybovat v mezích, které udávají tyto tabulky.

Ja ted uvarila veprovou peceni vcelku, nejdriv ji nalozila do koreni a oleje, marinovala hodinu, pak osmahla na panvi ze vsech stran, a pak varila 8,5 hod na 62 stupnich a NEMA CHYBU. Je stavnata a akorat!👍 skoda ze nelze pripojit foto.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here