Ingredience
- 250 g kávová zrna
- 500 g másloideálně solené
- podle potřeby sůlpokud nemáte solené máslo
Recept
Možná vás to překvapí, ale kávové máslo je skvělý doplněk při pečení, nebo při přípravě některých steaků (najdete také u nás na stránkách). Výborným prostředkem pro přípravu kávového másla je sous vide oběhové čerpadlo. Recept na kávové máslo najdete níže.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Sbalíme ingredienceDo sous vide sáčku vložíme máslo a kávová zrnka. Pokud nemáme solené máslo, nezapomene přidat také trochu soli. Vakuově zabalíme. Poznámka: Kávová zrnka jsou velmi lehká a plavou. Proto vám doporučujeme přidat do sáčku něco těžkého, jako třeba příborový nůž. Jedině tak se vám podaří sáček s máslem udržet ve vodě. |
2 Hotovo 3 h |
Vaříme |
3 Hotovo 5 min |
Přecedíme |
4 Hotovo |
PoužívámeMáslo je připraveno k okamžitému použití. Taktéž ho můžeme vložit do ledničky, kde ztuhne a počká na to, až ho budeme potřebovat. |