Perfektní losos metodou Sous vide

0 0
Perfektní losos metodou Sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
680 g filety z lososa nařezaný na 4 kusy
2 šálky ledová voda
4 lžíce olivový olej
2 lžíce růžová sůl
čerstvý, nasekaný kopr na ozdobu
čerstvá, nasekaná pažitka na ozdobu
nakrájený citrón na ozdobu

Perfektní losos metodou Sous vide.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Už delší dobu se snažíte připravit perfektního lososa a stále to není ono? Díky těmto základním pravidlům, trikům a metodě Sous vide si připravíte snadno a rychle šťavnatý kousek lososa z pohodlí domova.

Postup

1
Hotovo

Výroba solného roztoku

Pro přípravu solného roztoku přidejte sůl do ledové vody a míchejte, dokud se sůl nerozpustí. Nalijte směs do sáčku, přidejte olivový olej a promíchejte. Do solného roztoku můžete přidat bylinky a koření. Například běžně se přidává kopr a pepř. Bílý pepř může být lepší volbou, protože bude méně výrazný ve srovnání s černým pepřem.

2
Hotovo

Přidáme filety z lososa

Přidejte do sáčku filety z lososa, vytlačte co nejvíce vzduchu a uzavřete sáček. Chlaďte asi 30 minut.

3
Hotovo

Vyjmutí lososa

Vyjměte lososa, osušte ho papírovou utěrkou a přeneste ho do jiného sáčku. Přidejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje, aby se filé nepřilepily k sobě. Z vaku opatrně odstraňte co nejvíce vzduchu a utěsněte. Musíte být opatrní. Máte-li vakuové těsnění, utěsněte ryby jemně.

4
Hotovo

Ponořte sáček do předehřáté vody a vařte při 50 ° C po dobu jedné hodiny pomocí sous vide.

5
Hotovo

Předehřejte pánev

Krátce před dokončením vaření předehřejte velkou pánvi s 1 lžící olivového oleje. Lososa umyjte ve vlažné vodě. Lososovou kůži osmažte na vysokou teplotu po dobu cca 45 sekund a ihned podávejte.

blank

Veronika Gajdošová

Cestovatelka s vášní pro každou zahraniční kuchyni.

předchozí
Vejce Benedikt
předchozí
Vejce Benedikt

Přidejte svůj komentář