Perfektní losos metodou Sous vide

0 0
Perfektní losos metodou Sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
680 g filety z lososa nařezaný na 4 kusy
2 šálky ledová voda
4 lžíce olivový olej
2 lžíce růžová sůl
čerstvý, nasekaný kopr na ozdobu
čerstvá, nasekaná pažitka na ozdobu
nakrájený citrón na ozdobu

Perfektní losos metodou Sous vide.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Už delší dobu se snažíte připravit perfektního lososa a stále to není ono? Díky těmto základním pravidlům, trikům a metodě Sous vide si připravíte snadno a rychle šťavnatý kousek lososa z pohodlí domova.

Postup

1
Hotovo

Výroba solného roztoku

Pro přípravu solného roztoku přidejte sůl do ledové vody a míchejte, dokud se sůl nerozpustí. Nalijte směs do sáčku, přidejte olivový olej a promíchejte. Do solného roztoku můžete přidat bylinky a koření. Například běžně se přidává kopr a pepř. Bílý pepř může být lepší volbou, protože bude méně výrazný ve srovnání s černým pepřem.

2
Hotovo

Přidáme filety z lososa

Přidejte do sáčku filety z lososa, vytlačte co nejvíce vzduchu a uzavřete sáček. Chlaďte asi 30 minut.

3
Hotovo

Vyjmutí lososa

Vyjměte lososa, osušte ho papírovou utěrkou a přeneste ho do jiného sáčku. Přidejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje, aby se filé nepřilepily k sobě. Z vaku opatrně odstraňte co nejvíce vzduchu a utěsněte. Musíte být opatrní. Máte-li vakuové těsnění, utěsněte ryby jemně.

4
Hotovo

Ponořte sáček do předehřáté vody a vařte při 50 ° C po dobu jedné hodiny pomocí sous vide.

5
Hotovo

Předehřejte pánev

Krátce před dokončením vaření předehřejte velkou pánvi s 1 lžící olivového oleje. Lososa umyjte ve vlažné vodě. Lososovou kůži osmažte na vysokou teplotu po dobu cca 45 sekund a ihned podávejte.

blank

Veronika Gajdošová

Cestovatelka s vášní pro každou zahraniční kuchyni.

předchozí
Vejce Benedikt
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
další
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
předchozí
Vejce Benedikt
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)
další
Vepřový tenderloin steak (vepřová panenka)

Přidejte svůj komentář