Background Image

Vejce Benedikt

0 0
Vejce Benedikt

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
6 ks vejce
3 ks houska
100 g šunka
25 g šalotka
40 ml ocet z cideru
60 ml voda
3 g sůl
20 ml citronová šťáva
85 g žloutek
150 g máslo
sladká paprika

Hlavní hvězda vaší královských snídaní i večírků!

Ingredience

Recept

Sdílet

Pracná výroba holandské omáčky ručním šleháním je pro mnohé noční můrou. S technikou sous-vide se však změní na běžnou záležitost a královské snídaně každodenní realitou! Nemluvě o tom, připravíte-li si uvařené ingredience v sáčcích do zásoby…

Číst
Průvodce přípravou omáček ze šťávy získané sous vide vařením

Postup

1
Hotovo

Nejprve nasekejte šalotku a dejte ji s octem do kastrolu tak, aby šalotka pustila co nejvíce chuti. Poté přefiltrujte – ocet dále použijete.

2
Hotovo

Pro přípravu holandské omáčky vložte všechny ingredience (ochucený ocet, vodu, sůl, citrónovou šťávu, vaječný žloutek a máslo) do sáčku. Vysajte vzduch na 98 % a vařte po dobu 90 minut při teplotě 65 °C. Po uplynutí stanovené doby sáček vyjměte a uložte.

3
Hotovo

Dejte vařit i vejce – opět metodou sous-vide, po dobu 24 minut, při teplotě 70 °C.

4
Hotovo

Mezitím otevřete sáček s omáčkou, obsah ze sáčku dejte do mixéru a emulgujte při maximálním výkonu. Takto získáte homogenní omáčku.

5
Hotovo

Dále připravte housky. Rozkrojte je napůl, opečte na pánvi s trochou másla dozlatova a položte na ně šunku.

6
Hotovo

Když se vejce uvaří, opatrně je vyjměte ze sáčku a položte na housky se šunkou. Vejce pokryjte holandskou omáčkou. Vše na závěr lehce zapečte a před servírováním zlehka posypte sladkou paprikou.

blank

Ivana Tulpová

Cestovatelka s perem a vidličkou v ruce. Při svých cestách nevynechá žádnou příležitost k dlouhé konverzaci o jídle a víně.

předchozí
Hruška na víně
další
Perfektní losos metodou Sous vide
předchozí
Hruška na víně
další
Perfektní losos metodou Sous vide

Přidejte svůj komentář