Background Image

Polpettone neboli Italská sekaná

0 0
Polpettone neboli Italská sekaná

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 g mleté hovězí maso
450 g italská klobása
1/2 ks cibule
1 lžička sušené oregano
1/4 šálku čerstvá bazalka
2 ks vejce
1/4 šálku strouhanka
85 g parmazán
sůl
pepř
1/2 šálku rajčatové pyré
plátky, cca 70g sýr Provolone

Sekaná s vůní Itálie

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Sekaná po italsku je obdoba té naší sekané, jen je voňavější a bohatší na koření. My ji završíme sýrem Provolone a připravíme sous-vide, protože pak chutná prostě o dost lépe!

Číst
Udělejte si sous vide ještě dnes: Metoda hrnce na sporáku

Postup

1
Hotovo

MÍCHÁNÍ

Předehřejte si lázeň o teplotě 60 ºC.
V míse smíchejte mleté maso, nakrájené klobásy, nakrájenou cibuli, oregano, nasekanou bazalku, vejce, strouhanku, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř. Pár minut míchejte, aby se vše naprosto smíchalo.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Vytvarujte 2 bochánky a každý zvlášť zavakuujte do zipového sáčku pomocí metody vytlačení vzduchu vodou.
Vložte do lázně a vařte 3 hodiny.

3
Hotovo

PEČENÍ

Předehřejte si troubu na teplotu 230 ºC.
Opatrně vytáhněte sekanou ze sáčku a položte na plech nebo zapékací mísu. Sekanou pokryjte rajčatovým pyré nebo omáčkou (ideálně domácí) a sýrem Provolone. Dejte zapéct na asi 5 minut, dokud se sýr nerozpustí.

4
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Nechte sekanou odpočnout asi 5 minut, potom nakrájejte a podávejte s těstovinami.

Zdroj: anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

sous vide čínské zelí
předchozí
Čínské zelí v miso pastě
tarta de santiago
další
Tarta de Santiago se sous-vide jahodami
sous vide čínské zelí
předchozí
Čínské zelí v miso pastě
tarta de santiago
další
Tarta de Santiago se sous-vide jahodami

Přidejte svůj komentář