Ingredience
- 1 kg pstruh4 porce po 250 g,čerstvý, chlazený
- Dle chuti sůl
- Dle chuti pepř
- 2 ks pomerančnakrájené na tenké plátky
- 2 ks citrónnakrájené na tenké plátky
- 10 větviček tymián čerstvýčerstvý
- 10 snítek pažitkačerstvá
- 20 g máslovolitelné
Recept
Pstruh připravený metodou sous-vide je výjimečně šťavnatý, jemný a plný chuti. Nejlépe si ho vychutnáte ihned po uvaření. Skvěle ladí se sezónní zeleninou, křupavými bramborami, jemnou bramborovou kaší nebo nadýchaným kuskusem. Pokud máte rádi křupavou kůžičku, stačí ho krátce a zprudka opéct na pánvi nebo grilu.
Postup
1 Hotovo 10 minut |
PŘÍPRAVA RYBY |
2 Hotovo 1 hodina 5 minut |
Vakuování a vaření |
3 Hotovo 10 minut |
ZCHLAZENÍ A PŘÍPADNÉ DOPEČENÍ |
4 Hotovo 2 minuty |
ServírováníPodávejte s pečenými bramborami, bramborovou kaší, kuskusem nebo lehkým zeleninovým salátem. Dobrou chuť! |
3 Comments Skrýt komentáře
Vařte hodinu, prosí na kolik stupňů? Možná jsem přehlédla, děkuji velice.
58°C
S těmi teplotami dost bojuju a mám
tom velký zmatek. Tady v receptu se uvádí 60min 58st. V tabulce teplot 20min 52st.
A třeba tady
https://youtu.be/bnTfkvXbWL0?feature=shared
Roman Paulus 4minuty 64st.
A všichni mají vysledek ideální.
Tak mám z toho nějak zmatek. U vepřového jdou rozdíly i vice než 10hodin. Nějaké doporučením k tem tabulkový teplotami přistupovat nebo v průběhu vaření nějak průběžně vyhodnocovat a časy upravovat? Už jsem maso i převařil a dobré to nebylo