Roastbeef Silverside

0 0
Roastbeef Silverside

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

podle potřeby nízký roštěnec
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř
30 g tymián čerstvý
30 g rozmarýn čerstvý
podle potřeby hovězí demi glace

Roastbeef na klasický anglický způsob.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

V některých zemích je roastbeef synonymem pro neděli či pro svátky, zvlášť když je uvařený doma pro rodinu a přátele. Příprava roastbeefu vypadá složitě, ale ve skutečnosti složitá není. Když použijete tento recept, budete přípravu roastbeefu považovat za zábavu.

Postup

1
Hotovo

Vybereme pěkný kus masa

Při přípravě roastbeefu se zaměříme na méně prorostlé maso.

2
Hotovo
5 min

Připravíme maso

Maso svážeme, aby drželo tvar.

Tip: Provázek při svazování masa moc neutahujeme, aby se maso pěkně provařilo.

3
Hotovo
5 min

Okořeníme

Do masa vmasírujeme sůl a čerstvě namletý černý pepř. Přidáme tymián a rozmarýn (nebo jiné koření podle chuti).

4
Hotovo
5 min

Zabalíme

Maso včetně koření vložíme do sáčku. V tomto receptu není potřeba používat olej (ale můžete ho přidat). Stejně tak není potřeba vakuově balit, stačí ze sáčku vyhnat dostatek vzduchu.

5
Hotovo
2 h

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 54 °C. Vložíme sáček s masem a vaříme asi 2 hodiny.

6
Hotovo
10 min

Dokončíme

Maso vyjmeme ze sáčku (šťávu doporučujeme uchovat) a dáme do pekáče.

Maso ze všech stran potřeme olejem.

Troubu nahřejeme na 250 °C.

Vložíme maso a pečeme, dokud pěkně nezhnědne.

7
Hotovo
5 min

Servírujeme

Maso nakrájíme na tenké plátky (čím tenčí, tím lépe) a okamžitě podáváme.

ladyambientte

Plátky slaninky můžeme podávat k sendvičům, k míchaným vajíčkům atd.
předchozí
Uzená slanina s javorovým sirupem
další
Jehněčí na držátku
Plátky slaninky můžeme podávat k sendvičům, k míchaným vajíčkům atd.
předchozí
Uzená slanina s javorovým sirupem
další
Jehněčí na držátku

One Comment Skrýt komentáře

Vyzkoušel, vynikající. Pochutnal si i můj syn, který je často v Jižní Americe a tam umí opravdu hovězí upravit. Rozmarýn je neskutečné a v české kuchyni opomíjené koření, nádherně doplní chuť masa.

Přidejte svůj komentář