Background Image

Jehněčí na držátku

0 0
Jehněčí na držátku

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
8 ks jehněčí kotlety nebo jiný druh jehněčího masa podle potřeby
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
podle potřeby olivový olej

Skvěle vypadají, ještě lépe chutnají... a přitom se velmi jednoduše připraví.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Kotlety patří mezi nejlepší kusy jehněčího masa. Získávají se z boku zvířete, kousek od páteře, a když jsou odstraněny, vzniká „maso s držátkem“ (alespoň tak tomu říkají naše děti). A právě toto maso je nejlepší pro náš následující recept, který vyniká snad ve všech směrech – vypadá perfektně, chutná přímo báječně a navíc si ho bez problémů připravíte i doma. Metodou sous vide vám tento vynikající recept zabere maximálně 2 hodiny.

Postup

1
Hotovo
15 min

Připravíme maso

Pokud máme maso „s držátkem“, očistíme držátko, tedy kus kosti tak, abychom za něj mohli maso po uvaření pěkně držet.

Pokud máme maso s kůží, odstraníme kůži do hloubky cca 2 cm. Nejlepší je koupit maso již očištěné.

2
Hotovo
5 min

Okořeníme maso

Maso posypeme dostatečným množstvím soli a pepře. Můžeme přidat tymián, česnek, případně další koření podle chuti.

3
Hotovo
5 min

Zabalíme

Do sous vide sáčku dáme okořeněné maso. Zalijeme dostatečným množstvím olivového oleje a vakuově zabalíme.

4
Hotovo
2 hod

Vaříme

Sous vide lázeň zahřejeme na teplotu 55 °C a vaříme 2 hodiny (případně více).

5
Hotovo
10 min

Očistíme

Uvařené maso vyjmeme ze sáčku. Holé kosti pečlivě očistíme mokrou utěrkou od všech zbytků masa a dalších nečistot. Maso necháme okapat a pak ho ještě zlehka osušíme papírovým ubrouskem.

6
Hotovo
15 min

Dokončíme maso

Rozžhavíme pánev na vysokém plamenu, přidáme trochu oleje a maso na něm zprudka opečeme z obou stran.

7
Hotovo

Podáváme

Maso naaranžujeme na talíř například s bramborami nebo salátem, přičemž využijeme pěkného vzhledu „držátka“. Okamžitě podáváme.

blank
roastbeef se připravuje z nízkého roštěnce
předchozí
Roastbeef Silverside
Oháňku vyjmeme ze sáčku a okamžitě servírujeme například s bramborovou kaší.
další
Sous vide hovězí oháňka
roastbeef se připravuje z nízkého roštěnce
předchozí
Roastbeef Silverside
Oháňku vyjmeme ze sáčku a okamžitě servírujeme například s bramborovou kaší.
další
Sous vide hovězí oháňka

Přidejte svůj komentář

blank
10% SLEVA
Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
SOUSVIDERECEPTY
10% SLEVA
Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
SOUSVIDERECEPTY
blank