Ingredience
- 8 ks jehněčí kotletynebo jiný druh jehněčího masa podle potřeby
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
- podle potřeby olivový olej
Recept
Kotlety patří mezi nejlepší kusy jehněčího masa. Získávají se z boku zvířete, kousek od páteře, a když jsou odstraněny, vzniká „maso s držátkem“ (alespoň tak tomu říkají naše děti). A právě toto maso je nejlepší pro náš následující recept, který vyniká snad ve všech směrech – vypadá perfektně, chutná přímo báječně a navíc si ho bez problémů připravíte i doma. Metodou sous vide vám tento vynikající recept zabere maximálně 2 hodiny.
Postup
1 Hotovo 15 min |
Připravíme maso |
2 Hotovo 5 min |
Okořeníme maso |
3 Hotovo 5 min |
ZabalímeDo sous vide sáčku dáme okořeněné maso. Zalijeme dostatečným množstvím olivového oleje a vakuově zabalíme. |
4 Hotovo 2 hod |
Vaříme |
5 Hotovo 10 min |
OčistímeUvařené maso vyjmeme ze sáčku. Holé kosti pečlivě očistíme mokrou utěrkou od všech zbytků masa a dalších nečistot. Maso necháme okapat a pak ho ještě zlehka osušíme papírovým ubrouskem. |
6 Hotovo 15 min |
Dokončíme masoRozžhavíme pánev na vysokém plamenu, přidáme trochu oleje a maso na něm zprudka opečeme z obou stran. |
7 Hotovo |
Podáváme |