Sous vide cizrna s krémovým zálivem

0 0
Sous vide cizrna s krémovým zálivem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
300 g cizrna
100 g majonéza
100 g zakysaná smetana nebo bílý jogurt
100 g bílá cibule může být i více (podle chuti)
2 lžičky hořčice dijonská
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř

Šťavnatá cizrna s krémovou zálivkou, na kterou budete s láskou vzpomínat.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Uvařili jste si sous vide cizrnu a teď nevíte, co s ní? Dáme vám recept na výbornou cizrnu s cibulí a krémovým zálivem, která se perfektně hodí do salátů. Díky zálivce v ní potom výborně funguje i jako dochucovadlo.

Postup

1
Hotovo
16 h

Připravíme cizrnu

Cizrnu zalijeme vodou a necháme alespoň 4 hodiny odležet (nejlépe přes noc).
Cizrnu vložíme do sáčku, vakuově zabalíme a vaříme (viz. recept).

2
Hotovo
5 min

Nakrájíme cibuli

Cibuli očistíme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Nakrájíme na jemno. Vložíme do větší misky, kterou lze uzavřít víčkem nebo například překrýt pokličkou.

3
Hotovo
5 min

Necháme zapařit cibuli

Uvařenou cizrnu vyjmeme ze sáčku a zbavíme veškeré vody. Ještě horkou ji přesypeme do misky s cibulí, promícháme a rychle přikryjeme. Necháme pár minut zapařit.

4
Hotovo
5 min

Smícháme zbytek ingrediencí

Do misky dáme majonézu, zakysanou smetanu (případně bílý jogurt pro odlehčení), sůl a pepř. Přidáme dvě vrchovaté lžičky dijonské hořčice a vše pečlivě rozmícháme.

Podáváme s míchaným salátem, či s nakrájenými rajčaty. Není třeba žádného dalšího ochucovadla, zálivka z cizrny salát ochutí.

ladyambientte

Sous vide námořnické fazole
předchozí
Sous vide fazole s rukolou, rajčaty a klobásou
další
Sous vide kuřecí křidélka s medem a zázvorem
Sous vide námořnické fazole
předchozí
Sous vide fazole s rukolou, rajčaty a klobásou
další
Sous vide kuřecí křidélka s medem a zázvorem

Přidejte svůj komentář