Background Image

Sous vide brambory a pórek

0 0
Sous vide brambory a pórek

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g brambory malých, asi 20 ks
5 ks pórek středně velký
40 g olivový olej
podle potřeby sůl
3 ks majoránka snítka

Chutné brambory s pórkem, které si zachovají spoustu živin.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan

Ingredience

Recept

Sdílet

Tyto brambory můžete využít jako přílohu k masům, sýrům nebo k pečené zelenině. Taktéž je můžete použít jako samostatný pokrm a doplnit je pouze nějakým chutným dipem.

Číst
Jak vybrat správné brambory pro přípravu hranolek?

Postup

1
Hotovo
2 min

Předehřejte vodní lázeň na 90 °C

2
Hotovo
3 min

Zabalte brambory

Brambory očistěte a vakuově zabalte společně s olivovým olejem, solí a snítky majoránky.

3
Hotovo
30 min

Brambory uvařte a pak zchlaďte

Vařte metodou sous vide při 90 °C po dobu 90 minut.

Sáček s uvařenými bramborami okamžitě vložte do ledové vody a ponechte je tam, dokud nezchladne.

4
Hotovo
3 min

Připravte pórek

Očistěte pórek a odstraňte jeho horní i spodní část, aby vám zbyla pouze bílá část pórku.

Každý pórek rozdělte podélně na polovinu a pak odstraňte tuhé vnější strany.

Ořezaný pórek opláchněte vodou a pořádně spláchněte všechny nečistoty (nacházejí se i mezi jednotlivými listy/vrstvami pórku).

5
Hotovo
2 min

Zabalte pórek

Pórek vakuově zabalte společně s olivovým olejem a solí.

6
Hotovo
10 min

Uvařte pórek, nechte odpočinout

Pórek vařte metodou sous vide a to při 90 °C po dobu 10 minut.

Sáček okamžitě po vyjmutí z horké lázně šokem ochlaďte v ledové vodě. Nechte ho chladit, dokud ho nebudete potřebovat.

blank
Losos s kaší ze zeleného hrášku
předchozí
Sous vide losos s kaší ze zeleného hrášku
Sous vide cizrna
další
Sous vide cizrna
Losos s kaší ze zeleného hrášku
předchozí
Sous vide losos s kaší ze zeleného hrášku
Sous vide cizrna
další
Sous vide cizrna

Přidejte svůj komentář