Sous vide brambory a pórek

0 0
Sous vide brambory a pórek

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g brambory malých, asi 20 ks
5 ks pórek středně velký
40 g olivový olej
podle potřeby sůl
3 ks majoránka snítka

Chutné brambory s pórkem, které si zachovají spoustu živin.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan

Ingredience

Recept

Sdílet

Tyto brambory můžete využít jako přílohu k masům, sýrům nebo k pečené zelenině. Taktéž je můžete použít jako samostatný pokrm a doplnit je pouze nějakým chutným dipem.

Číst
Jak vybrat správné brambory pro přípravu hranolek?

Postup

1
Hotovo
2 min

Předehřejte vodní lázeň na 90 °C

2
Hotovo
3 min

Zabalte brambory

Brambory očistěte a vakuově zabalte společně s olivovým olejem, solí a snítky majoránky.

3
Hotovo
30 min

Brambory uvařte a pak zchlaďte

Vařte metodou sous vide při 90 °C po dobu 90 minut.

Sáček s uvařenými bramborami okamžitě vložte do ledové vody a ponechte je tam, dokud nezchladne.

4
Hotovo
3 min

Připravte pórek

Očistěte pórek a odstraňte jeho horní i spodní část, aby vám zbyla pouze bílá část pórku.

Každý pórek rozdělte podélně na polovinu a pak odstraňte tuhé vnější strany.

Ořezaný pórek opláchněte vodou a pořádně spláchněte všechny nečistoty (nacházejí se i mezi jednotlivými listy/vrstvami pórku).

5
Hotovo
2 min

Zabalte pórek

Pórek vakuově zabalte společně s olivovým olejem a solí.

6
Hotovo
10 min

Uvařte pórek, nechte odpočinout

Pórek vařte metodou sous vide a to při 90 °C po dobu 10 minut.

Sáček okamžitě po vyjmutí z horké lázně šokem ochlaďte v ledové vodě. Nechte ho chladit, dokud ho nebudete potřebovat.

blank
Sous vide kuřecí prsíčka
předchozí
Sous vide kuřecí prsíčka
Sous vide cizrna
další
Sous vide cizrna
Sous vide kuřecí prsíčka
předchozí
Sous vide kuřecí prsíčka
Sous vide cizrna
další
Sous vide cizrna

Přidejte svůj komentář

blank
10% SLEVA
Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
SOUSVIDERECEPTY
10% SLEVA
Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
SOUSVIDERECEPTY
blank