Ingredience
- 2 kg hovězí žebrakrátká, nakrájená na 4 porce
- 400 g cibuleasi 1 velká
- 140 g celerasi 3 stonky
- 140 g karotkaasi 1 velká
- 2 stroužky česnek
- Dle potřeby sůl
- Dle potřeby černý pepř
- Dle potřeby olejDoporučujeme řepkový olej
- 45 g rajčatový protlak
- 250 g červené víno
- 45 g hovězí demi glace
- 0,2 g vločky chilli
Recept
Beatles, Bob Dylan, Louis Armstrong: nepřekonatelní velikáni. Jejich kulinární ekvivalent? Hovězí žebírka. Když je připravíte tradičně, jsou skvělá. Pokud ale použijete metodu sous vide, dostanete jídlo z jiného světa. Podělíme se s vámi o recept, abyste se o tom mohli přesvědčit sami.
Postup
1 Hotovo 10 min |
Příprava vodní lázně |
2 Hotovo 10 min |
Příprava zeleninyCibuli, celer, karotku a česnek očistěte a omyjte. |
3 Hotovo 10 min |
Ochucení a opečení žeberHovězí žebírka ze všech stran vydatně osolte a opepřete. |
4 Hotovo 30 min |
Příprava omáčkyNa stejné pánvi, kde jste opékali maso, opečte zeleninu na středním plamenu. |
5 Hotovo 24 h |
Vakuování a sous-vide vařeníDo sous-vide sáčku vložte opečená žebírka a hotovou omáčku. Tip: Doporučujeme zabalit žebírka do více sáčků, abyste zamezili poškození od dna nádoby. Hrnec můžete přikrýt fólií, aby neunikala pára. |
6 Hotovo 5 min |
Servírování |
2 Comments Skrýt komentáře
S jakou hmotností žeber v receptu kalkulujete?? Děkuji
Odpovím si sám – zhruba 2 kila. Tip pro ostatní: 75° je málo, maso bylo tuhé. Doporučuji nejméně 80°.