Background Image

Sous vide dušená hovězí žebírka

1 0
Sous vide dušená hovězí žebírka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 kg hovězí žebra krátká, nakrájená na 4 porce
400 g cibule asi 1 velká
140 g celer asi 3 stonky
140 g karotka asi 1 velká
2 stroužky česnek
Dle potřeby sůl
Dle potřeby černý pepř
Dle potřeby olej Doporučujeme řepkový olej
45 g rajčatový protlak
250 g červené víno
45 g hovězí demi glace
0,2 g vločky chilli

Lehce pálivá dušená hovězí žebírka s výbornou šťávou.

Vlastnosti:
  • Low Carb
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Beatles, Bob Dylan, Louis Armstrong: nepřekonatelní velikáni. Jejich kulinární ekvivalent? Hovězí žebírka. Když je připravíte tradičně, jsou skvělá. Pokud ale použijete metodu sous vide, dostanete jídlo z jiného světa. Podělíme se s vámi o recept, abyste se o tom mohli přesvědčit sami.

Číst
Sous vide jednoduše i u vás doma!

Postup

1
Hotovo
10 min

Příprava vodní lázně

Předehřejte vodní lázeň na 80-85 °C. Tato teplota zajistí, že maso bude po dlouhém vaření dokonale jemné, šťavnaté a bude se rozpadat na vlákna, což je pro dušená žebírka ideální.

2
Hotovo
10 min

Příprava zeleniny

Cibuli, celer, karotku a česnek očistěte a omyjte.
Cibuli a celer nakrájejte najemno.
Karotku a česnek nastrouhejte.

3
Hotovo
10 min

Ochucení a opečení žeber

Hovězí žebírka ze všech stran vydatně osolte a opepřete.
Na pánvi rozehřejte olej na středním plamenu.
Vložte žebírka a z obou stran je opečte dozlatova (přibližně 2 minuty z každé strany).

4
Hotovo
30 min

Příprava omáčky

Na stejné pánvi, kde jste opékali maso, opečte zeleninu na středním plamenu.
Jakmile je cibule průhledná, přidejte rajčatový protlak.
Dále přilijte červené víno, přidejte hovězí demi glace a chilli vločky.
Směs redukujte, dokud nevznikne hustá omáčka.

5
Hotovo
24 h

Vakuování a sous-vide vaření

Do sous-vide sáčku vložte opečená žebírka a hotovou omáčku.
Vakuově zabalte a vložte do předehřáté lázně.
Vařte po dobu 24 hodin.

Tip: Doporučujeme zabalit žebírka do více sáčků, abyste zamezili poškození od dna nádoby. Hrnec můžete přikrýt fólií, aby neunikala pára.

6
Hotovo
5 min

Servírování

Po uplynutí času vyjměte sáček z lázně a opatrně ho otevřete.
Žebírka ihned servírujte, přelitá šťávou, která se vytvořila při vaření.
Dobrou chuť!

blank
sous vide snídaně
předchozí
Sous vide vaječná snídaně, kterou si můžete vzít do práce
Sous vide sýr Pepper Jack
další
Sous vide sýr Pepper Jack
sous vide snídaně
předchozí
Sous vide vaječná snídaně, kterou si můžete vzít do práce
Sous vide sýr Pepper Jack
další
Sous vide sýr Pepper Jack

2 Comments Skrýt komentáře

Odpovím si sám – zhruba 2 kila. Tip pro ostatní: 75° je málo, maso bylo tuhé. Doporučuji nejméně 80°.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here