Sous vide dušená hovězí žebírka

0 0
Sous vide dušená hovězí žebírka

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

400 g cibule asi 1 velká
140 g celer asi 3 stonky
140 g karotka asi 1 velká
2 stroužky česnek
1 ks hovězí žebra krátká, nakrájená na 4 porce
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř
podle potřeby olej
45 g rajčatový protlak
250 g červené víno
45 g hovězí demi glace
0,2 g vločky chilli

Lehce pálivá dušená hovězí žebírka s výbornou šťávou.

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Beatles, Bob Dylan, Louis Armstrong: nepřekonatelní velikáni. Ekvivalent jídla? Krátká hovězí žebírka. Když tyhle malé masové kostičky připravíte tradičními metodami, jsou prakticky nepřekonatelné. Ale když je připravíte metodou sous vide, přijde vám, jako by byly z jiného světa. Vážně. Dáme vám recept a můžete si to sami vyzkoušet…

Kroky

1
hotovo

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 70 °C, pokud chceme žebírka jemná a vláčné, na 75 °C, pokud je chceme mít měkké a super šťavnaté, nebo na 80 °C, pokud je chceme propečená a chutná.

2
hotovo
10 min

Připravíme zeleninu

Cibuli, celer, karotku a česnek pečlivě očistíme a umyjeme pod studenou tekoucí vodou. Cibuli a celer nakrájíme na jemno. Mrkev a česnek nastrouháme.

3
hotovo
10 min

Ochutíme a opečeme

Hovězí žebírka rozdělená na 4 kusy po obou stranách posypeme dostatečným množstvím soli a pepře.

Na pánvi nalijeme olej a ohřejeme na středním plamenu. Jakmile bude olej dostatečně rozehřátý, vložíme žebírka a pečeme nejprve po jedné a pak po druhé straně dokud nebudou zlatavě hnědá (cca 2 min na jedné a 2 min na druhé straně).

4
hotovo
30 min

Připravíme glazuru

Zeleninu opečeme na oleji na středně vysokém plamenu. Jakmile cibule bude průhledná, přidáme rajský protlak. Poté přidáme víno, demi glace a chilli vločky a redukujeme, dokud nevznikne hustá poleva.

5
hotovo
24 h

Zabalíme a vaříme

Do sous vide sáčku vložíme opečená žebírka a všechny zbylé ingredience. Vakuově zabalíme a vaříme po 24 hodin.

Tip: Vzhledem k tomu, že se žebírka vaří hodně dlouho, doporučujeme je zabalit do více sáčků najednou – dno o vysoké teplotě může jednu vrstvu sáčku jednoduše poškodit. Dále doporučujeme, abyste hrnec či nádobu na vaření přikryli například fólií na vaření. Zamezíte tím úniku páry.

6
hotovo

Servírujeme

Sáček vyjmeme z lázně a otevřeme. Okamžitě servírujeme a to i se šťávou, která vznikla při vaření.

ladyambientte

sous vide snídaně
předchozí
Sous vide vaječná snídaně, kterou si můžete vzít do práce
Sous vide sýr Pepper Jack
Další
Sous vide sýr Pepper Jack

Přidej svůj komentář