Background Image

Sous vide dušená hovězí žebírka

1 0
Sous vide dušená hovězí žebírka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
400 g cibule asi 1 velká
140 g celer asi 3 stonky
140 g karotka asi 1 velká
2 stroužky česnek
1 ks hovězí žebra krátká, nakrájená na 4 porce
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř
podle potřeby olej
45 g rajčatový protlak
250 g červené víno
45 g hovězí demi glace
0,2 g vločky chilli

Lehce pálivá dušená hovězí žebírka s výbornou šťávou.

Vlastnosti:
  • Low Carb
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Beatles, Bob Dylan, Louis Armstrong: nepřekonatelní velikáni. Ekvivalent jídla? Krátká hovězí žebírka. Když tyhle malé masové kostičky připravíte tradičními metodami, jsou prakticky nepřekonatelné. Ale když je připravíte metodou sous vide, přijde vám, jako by byly z jiného světa. Vážně. Dáme vám recept a můžete si to sami vyzkoušet…

Číst
Sous vide vaření – otázky a odpovědi

Postup

1
Hotovo

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 70 °C, pokud chceme žebírka jemná a vláčné, na 75 °C, pokud je chceme mít měkké a super šťavnaté, nebo na 80 °C, pokud je chceme propečená a chutná.

2
Hotovo
10 min

Připravíme zeleninu

Cibuli, celer, karotku a česnek pečlivě očistíme a umyjeme pod studenou tekoucí vodou. Cibuli a celer nakrájíme na jemno. Mrkev a česnek nastrouháme.

3
Hotovo
10 min

Ochutíme a opečeme

Hovězí žebírka rozdělená na 4 kusy po obou stranách posypeme dostatečným množstvím soli a pepře.

Na pánvi nalijeme olej a ohřejeme na středním plamenu. Jakmile bude olej dostatečně rozehřátý, vložíme žebírka a pečeme nejprve po jedné a pak po druhé straně dokud nebudou zlatavě hnědá (cca 2 min na jedné a 2 min na druhé straně).

4
Hotovo
30 min

Připravíme glazuru

Zeleninu opečeme na oleji na středně vysokém plamenu. Jakmile cibule bude průhledná, přidáme rajský protlak. Poté přidáme víno, demi glace a chilli vločky a redukujeme, dokud nevznikne hustá poleva.

5
Hotovo
24 h

Zabalíme a vaříme

Do sous vide sáčku vložíme opečená žebírka a všechny zbylé ingredience. Vakuově zabalíme a vaříme po 24 hodin.

Tip: Vzhledem k tomu, že se žebírka vaří hodně dlouho, doporučujeme je zabalit do více sáčků najednou – dno o vysoké teplotě může jednu vrstvu sáčku jednoduše poškodit. Dále doporučujeme, abyste hrnec či nádobu na vaření přikryli například fólií na vaření. Zamezíte tím úniku páry.

6
Hotovo

Servírujeme

Sáček vyjmeme z lázně a otevřeme. Okamžitě servírujeme a to i se šťávou, která vznikla při vaření.

blank
sous vide snídaně
předchozí
Sous vide vaječná snídaně, kterou si můžete vzít do práce
Sous vide sýr Pepper Jack
další
Sous vide sýr Pepper Jack
sous vide snídaně
předchozí
Sous vide vaječná snídaně, kterou si můžete vzít do práce
Sous vide sýr Pepper Jack
další
Sous vide sýr Pepper Jack

2 Comments Skrýt komentáře

Odpovím si sám – zhruba 2 kila. Tip pro ostatní: 75° je málo, maso bylo tuhé. Doporučuji nejméně 80°.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here