Sous vide hovězí guláš

0 0
Sous vide hovězí guláš

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

500 g hovězí kližka
500 g cibule
podle potřeby paprika mletá
podle potřeby kmín
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
2 stroužky česnek
volitelná ingredience masox
1-2 lžíce hladká mouka

Klasický hovězí gulášek.

Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Pravý český guláš lze připravit metodou sous vide. Vaření v sáčku v předem stanovené teplotě zajistí, že maso bude perfektně provařené a měkké. Tady máte recept!

Kroky

1
hotovo
10 min

Připravíme maso

Hovězí kližku nakrájíme na středně velké kostičky. Posypeme solí a pepřem a vakuově zabalíme.

2
hotovo
4 h

Vaříme

Sous vide lázeň zahřejeme na 60°C. Vložíme sáček s masem a vaříme 4 hodiny.

3
hotovo

Připravíme základ omáčky

Do středně velkého hrnce dáme máslo a zahřejeme na středním plamenu.

Cibuli nakrájíme na jemno a dáme do hrnce. Za občasného míchání restujeme, dokud cibule nezrůžoví.

Přidáme mouku a za stálého míchání orestujeme dozlatova. Nakonec přidáme papriku a kmín a restujeme cca 3 minuty, dokud koření nezačne pěkně vonět.

4
hotovo
10 min

Doděláme omáčku

Do hrnce s cibulí přidáme cca 2 litry studené vody. Přidáme masox a uvařené kostičky masa včetně šťávy. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut.

5
hotovo
10 min

Rozšleháme omáčku

Vyjmeme maso. Přidáme rozmasírovaný česnek a omáčku rozšleháme. Maso vrátíme do omáčky a podle potřeby osolíme a opepříme. V případě, že není vývar dostatečně silný, můžeme přidat kostku masoxu. Vrátíme na kamna a po dalších cca 5 minutách varu odstavíme.

6
hotovo

Podáváme

Hovězí gulášek můžeme podávat s chlebem a ozdobený čerstvou cibulí. Pochutnáte si na něm však i s těstovinami či rýží.

ladyambientte

Kávové máslo je vhodné k přípravě dezertů i jako ingredience pro přípravu steaků
předchozí
Kávové máslo
Steak s kávovým máslem a špenátem
Další
Steak s kávovým máslem a špenátem

2 Comments Hide Comments

Dobrý den, masox se přidá do omáčky, pokud vývar z masa omáčku dostatečně neochutí. Jedná se o volitelnou ingredienci.

Přidej svůj komentář