Sous vide hovězí guláš

0 0
Sous vide hovězí guláš

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

500 g hovězí kližka
500 g cibule
podle potřeby paprika mletá
podle potřeby majoránka
podle potřeby kmín
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
2 stroužky česnek
volitelná ingredience masox
1-2 lžíce hladká mouka

Klasický hovězí gulášek.

Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Pravý český guláš lze připravit metodou sous vide. Vaření v sáčku v předem stanovené teplotě zajistí, že maso bude perfektně provařené a měkké. Tady máte recept!

Kroky

1
hotovo
10 min

Připravíme maso

Hovězí kližku nakrájíme na středně velké kostičky. Posypeme solí a pepřem a vakuově zabalíme.

2
hotovo
24 - 48 h

Vaříme

Sous vide lázeň zahřejeme na 60°C. Vložíme sáček s masem a vaříme 4 hodiny.

3
hotovo

Připravíme základ omáčky

Do středně velkého hrnce dáme máslo a zahřejeme na středním plamenu.

Cibuli nakrájíme na jemno a dáme do hrnce. Za občasného míchání restujeme, dokud cibule nezrůžoví.

Přidáme mouku a za stálého míchání orestujeme dozlatova. Nakonec přidáme papriku a kmín a restujeme cca 3 minuty, dokud koření nezačne pěkně vonět.

4
hotovo
10 min

Doděláme omáčku

Do hrnce s cibulí přidáme cca 2 litry studené vody. Přidáme masox a uvařené kostičky masa včetně šťávy. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut.

5
hotovo
10 min

Rozšleháme omáčku

Vyjmeme maso. Přidáme rozmasírovaný česnek a omáčku rozšleháme. Maso vrátíme do omáčky a podle potřeby osolíme a opepříme. V případě, že není vývar dostatečně silný, můžeme přidat kostku masoxu. Vrátíme na kamna a po dalších cca 5 minutách varu odstavíme.

6
hotovo

Podáváme

Hovězí gulášek můžeme podávat s chlebem a ozdobený čerstvou cibulí. Pochutnáte si na něm však i s těstovinami či rýží.

ladyambientte

Kávové máslo je vhodné k přípravě dezertů i jako ingredience pro přípravu steaků
předchozí
Kávové máslo
Steak s kávovým máslem a špenátem
Další
Steak s kávovým máslem a špenátem

6 Comments Hide Comments

Dobrý den, masox se přidá do omáčky, pokud vývar z masa omáčku dostatečně neochutí. Jedná se o volitelnou ingredienci.

Dobrý den, máte pravdu. Majoránka do guláše určitě patří, i když někdo ji tam nedává (například já, proto jsem ji v receptu omylem vynechala). Děkuji za upozornění a přeji dobrou chuť. 🙂

Po 4 hodinach pri 60 stupnich je maso mekke asi jako celoplastovy projektil. Potrebna doba pro uduseni hoveziho masa pri 60 stupnich je tak 24 hodin nic se nepokazi ani 48 hodinama.

Dobrý den, recept byl převzatý. Děkujeme za upozornění, respektive za tip. Recept jsem upravila podle vás. 🙂

Přidej svůj komentář