Background Image

Steak s kávovým máslem a špenátem

0 0
Steak s kávovým máslem a špenátem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
75 g kávové máslo
450 g nízký roštěnec
podle potřeby olej
240 g špenát čerstvý, listy
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř

Netradičně znějící, ale výborně chutnající steak z hovězího nízkého roštěnce.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Připouštíme, že přidávat ke steaku kávové máslo je velmi neobvyklé. Ale věřte nám! Teplá kávová chuť se ke steaku překvapivě dobře hodí – podtrhne samotnou chuť masa a dodá mu šmrnc. Tady máte recept, jak připravit steak s kávovým máslem a špenátem.

 

Číst
Sous vide steak vs. grilovaný steak (podobné a rozdílné prvky)

Postup

1
Hotovo
190 min

Připravíme kávové máslo

Recept na kávové máslo najdete zde.

2
Hotovo
5 min

Připravíme steak

Maso očistíme, zbavíme blan a velkých bílých částí na horní části steaku.

Tip: Ponechte tučnou část steaku na další krok, propůjčí mu to výraznější chuť.

3
Hotovo
5 min

Opečeme

Pánev rozžhavíme na vysokém plameni. Přidáme olej a maso, které na něm ze všech stran rychle osmažíme. Dojde tím k zatažení masa, díky čemuž je steak šťavnatější.

4
Hotovo
5 min

Sbalíme steak a máslo

Do sous vide sáčku vložíme zatažené maso a kávové máslo. Vakuově zabalíme.

5
Hotovo
60 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 54 °C (nebo vyšší – podle požadovaného stupně provaření). Vaříme po dobu 60 minut.

6
Hotovo
5 min

Dokončíme

Šťávu z masa přelijeme do menšího hrnce.

Steak vyjmeme ze sáčku a opět rychle opečeme po obou stranách, aby maso dostalo pěknou kůrčičku. Steak můžete opéct na pánvi či na grilu podle potřeby.

7
Hotovo
10 min

Připravíme špenát

Šťávu z masa v hrnci zahřejeme. Vložíme natrhané lístečky špenátu a vaříme, dokud špenát neuvadne.

Špenát dejte okapat.

8
Hotovo
5 min

Podáváme

Steak nakrájíme na trojúhelníčky či jiné úhledné části.

Na talíř dáme steak, ozdobíme uvařeným špenátem a podle chuti osolíme a opepříme. Okamžitě podáváme.

Tip: Na steak můžete přidat také kousek kávového másla (čerstvého).

blank
Sous vide hovězí guláš
předchozí
Sous vide hovězí guláš
Chipotle pálivá salsa
další
Chipotle pálivá salsa
Sous vide hovězí guláš
předchozí
Sous vide hovězí guláš
Chipotle pálivá salsa
další
Chipotle pálivá salsa

Přidejte svůj komentář