Ingredience
-
4 kg hovězí žebrakrátká
-
9 kg voda
-
655 g hnědý cukr
-
375 g sůl
-
82 g černý pepř
-
68 g koriandrčerstvý
-
10 g žluté hořčičné semínkocelé
-
8 g pepř růžový
-
4,5 g fenyklcelé semínko
-
3,2 g skořicecelá
-
8,5 g chilli
-
0,5 g hřebíček
-
0,5 g bobkový listčerstvý
-
10 g česnekový prášek
-
10 g jalovecčestvý
Recept
Dovolujeme si vám představit recept na jednu z největších kulinářských specialit – pastrami. Jedná se o předem nakládané masíčko rychle opečené v troubě, aby nepřišlo o šťavnatý střed a dovařené metodou sous vide. Tento recept je určen pro pokročilé kuchaře!
Postup
1
Hotovo
10 min
|
Připravíme solný roztokSmícháme 9 kg vody, 580 g hnědého cukru, 300 g soli, 13 g koriandru, 10 g žlutých hořčičných semínek, 10 g černého pepře, 8 g růžového pepře, 4,5 g fenyklu, 3,2 g skořice, 1 g chilli, 0,7 g hřebíčku a 0,5 g bobkového listu. Roztok dáme do velké nádoby a šleháme, dokud se nerozpustí. Dáme zchladnout do lednice na teplotu asi 4 ° C. TIP: Pokud se vám nedaří rozmíchat ingredience, vodu lehce ohřejte. |
2
Hotovo
10 min
|
Hovězí žebra očistíme |
3
Hotovo
5 min
|
Rozřízneme podél krátkých kostí |
4
Hotovo
5 - 8 dní
|
Žebra naložíme do solného roztoku |
5
Hotovo
10 min
|
Připravíme kořenící směs |
6
Hotovo
5 min
|
Žebírka vyjmeme z nálevu |
7
Hotovo
5 min
|
Žebra posypeme kořením |
8
Hotovo
7 h
|
Vyudíme |
9
Hotovo
48 h
|
Vaříme sous vide |
10
Hotovo
5 min
|
Vyjmeme z lázně |
11
Hotovo
10 min
|
Vykostíme |
12
Hotovo
5 min
|
Nakrájíme a podáváme |
2 Comments Skrýt komentáře
Zdravim. V instrukcích se opeče v troubě a pak uvaří. Tak kde se vzalo v udirně?
Dobrý den, ideálně se udí, ale může se improvizovaně vyudit i v troubě…