Sous vide rajčatové sushi

0 0
Sous vide rajčatové sushi

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
3 ks rajčata ideálně římské (Roma)
3 plátky nori
1 lžíce sojová omáčka
1/4 lžičky sůl
1 šálek voda
NA RÝŽI
1 šálek rýže bílá lepivá
1,5 šálku voda
1/4 šálku rýžový ocet
2 lžíce cukr
1/4 lžičky sůl

Tímto rajčatovým sushi na párty rozhodně překvapíte všechny - ať už jsou to vegani nebo ne. A možná jim bude chutnat ještě víc, než to klasické!

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

  • NA RÝŽI

Recept

Sdílet

Rajčatové sushi je trošku neobvyklé, ale přitom velice zajímavé. Účelem je v tomto případě napodobit chuť, texturu a vzhled ryby na sushi použitím rajčete místo ryby. Tím pádem se z tohoto sushi stává veganské, které je skvělou alternativou tradičního sushi. Je těžké tomu uvěřit, ale díky přípravě rajčete sous-vide se tomu klasickému opravdu podobá!

Číst
Je sous vide vaření bezpečné?

Postup

1
Hotovo

MARINÁDA NA RAJČATA

Nastavíme si teplotu lázně 60°C.
V hrnci smícháme 2 plátky řasy nori, vodu, sójovou omáčku a sůl a povaříme. Nechte zredukovat na asi polovinu objemu, Poté přeceďte přes utěrku a nechte vychladnout.

2
Hotovo

PŘÍPRAVA RAJČAT

Na každé rajče opatrně vyryjte nožem "X". Tím zajistíte, že pak půjde slupka lépe odloupnout.
Vložte rajčata do vroucí vody na 30 sekund až 1 minutu, potom je přesuňte do ledové lázně (voda s ledem).

3
Hotovo

MARINOVÁNÍ RAJČAT

Oloupejte rajčata, nakrájejte na čtvrtiny a odstraňte semínka. Vložte do připravené nori marinády na 4 hodiny.

4
Hotovo

VAŘENÍ RAJČAT

Rajčata i s marinádou vložte do sous-vide sáčku a vložte na 4 hodiny do připravené lázně.

5
Hotovo

RÝŽE

Povařte ocet, cukr a sůl v hrnci tak, aby se cukr zcela rozpustil. Opláchněte rýži studenou vodou. Do hrnce vložte rýži a vodu, přiveďte k varu, stáhněte plamen, přikryjte a vařte 15 minut. Poté zalejte připravenou směsí octa a cukru a zamíchejte.

6
Hotovo

TVOŘENÍ SUSHI

Rukama vytvořte z rýže malé porce na sushi. Každou z nich zakryjte vařeným rajčetem a zajistěte páskem z řasy nori.

Zdroj: foodfornet.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

Šťavnatá kuřecí prsa sous vide
předchozí
Šťavnatá kuřecí prsa sous vide
Treska s citronem a česnekem
další
Treska s citronem a česnekem
Šťavnatá kuřecí prsa sous vide
předchozí
Šťavnatá kuřecí prsa sous vide
Treska s citronem a česnekem
další
Treska s citronem a česnekem

Přidejte svůj komentář