Sous vide rajčatové sushi

0 0
Sous vide rajčatové sushi

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
3 ks rajčata ideálně římské (Roma)
3 plátky nori
1 lžíce sojová omáčka
1/4 lžičky sůl
1 šálek voda
NA RÝŽI
1 šálek rýže bílá lepivá
1,5 šálku voda
1/4 šálku rýžový ocet
2 lžíce cukr
1/4 lžičky sůl

Tímto rajčatovým sushi na párty rozhodně překvapíte všechny - ať už jsou to vegani nebo ne. A možná jim bude chutnat ještě víc, než to klasické!

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

    Ingredience

    • NA RÝŽI

    Recept

    Sdílet

    Rajčatové sushi je trošku neobvyklé, ale přitom velice zajímavé. Účelem je v tomto případě napodobit chuť, texturu a vzhled ryby na sushi použitím rajčete místo ryby. Tím pádem se z tohoto sushi stává veganské, které je skvělou alternativou tradičního sushi. Je těžké tomu uvěřit, ale díky přípravě rajčete sous-vide se tomu klasickému opravdu podobá!

    Postup

    1
    Hotovo

    MARINÁDA NA RAJČATA

    Nastavíme si teplotu lázně 60°C.
    V hrnci smícháme 2 plátky řasy nori, vodu, sójovou omáčku a sůl a povaříme. Nechte zredukovat na asi polovinu objemu, Poté přeceďte přes utěrku a nechte vychladnout.

    2
    Hotovo

    PŘÍPRAVA RAJČAT

    Na každé rajče opatrně vyryjte nožem "X". Tím zajistíte, že pak půjde slupka lépe odloupnout.
    Vložte rajčata do vroucí vody na 30 sekund až 1 minutu, potom je přesuňte do ledové lázně (voda s ledem).

    3
    Hotovo

    MARINOVÁNÍ RAJČAT

    Oloupejte rajčata, nakrájejte na čtvrtiny a odstraňte semínka. Vložte do připravené nori marinády na 4 hodiny.

    4
    Hotovo

    VAŘENÍ RAJČAT

    Rajčata i s marinádou vložte do sous-vide sáčku a vložte na 4 hodiny do připravené lázně.

    5
    Hotovo

    RÝŽE

    Povařte ocet, cukr a sůl v hrnci tak, aby se cukr zcela rozpustil. Opláchněte rýži studenou vodou. Do hrnce vložte rýži a vodu, přiveďte k varu, stáhněte plamen, přikryjte a vařte 15 minut. Poté zalejte připravenou směsí octa a cukru a zamíchejte.

    6
    Hotovo

    TVOŘENÍ SUSHI

    Rukama vytvořte z rýže malé porce na sushi. Každou z nich zakryjte vařeným rajčetem a zajistěte páskem z řasy nori.

    Zdroj: foodfornet.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    Šťavnatá kuřecí prsa sous vide
    předchozí
    Šťavnatá kuřecí prsa sous vide
    Treska s citronem a česnekem
    další
    Treska s citronem a česnekem
    Šťavnatá kuřecí prsa sous vide
    předchozí
    Šťavnatá kuřecí prsa sous vide
    Treska s citronem a česnekem
    další
    Treska s citronem a česnekem

    Přidejte svůj komentář