Background Image

Treska s citronem a česnekem

0 0
Treska s citronem a česnekem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
400 g treska
1 ks citrón
2 lžičky česnekový prášek
2 žičky paprika mletá
dle libosti sůl
dle libosti černý pepř

Masíčko tresky bude křehké a společně s citronem naprosto lahodné.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Treska je výživná, plná bílkovin a vitamínů. Díky přesně teplotě vaření se nemusíte obávat převaření a následného vysušení. Je to jednoduchý a naprosto výborný recept.

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo
5 min

TRESKU OKOŘENÍME

Smícháme si v mističce dohromady česněkový prášek, papriku, sůl a pepř. Tresku potřeme olivovým olejem a okořeníme připravenou směsí ze všech stran.

2
Hotovo
30 min

PŘIPRAVÍME VODNÍ LÁZEŇ

Připravíme si vodní lázeň o teplotě 55,6°C. Ryby vložíme do sáčků, společně s nakrájeným citronem, a dáme je do vodní lázně na cca 30 minut. Je důležité, aby ryby byly plně ponořeny ve vodě.

3
Hotovo
5 min

SERVÍRUJEME

Ryby opatrně vyndáme ze sáčků na talíř, případně je ještě posypeme nakrájenou pažitkou, a okamžitě podáváme.

Zdroj: izzycooking.com

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

rajčatové sushi
předchozí
Sous vide rajčatové sushi
sous vide jahody
další
Šťavnaté horké jahody
rajčatové sushi
předchozí
Sous vide rajčatové sushi
sous vide jahody
další
Šťavnaté horké jahody

1 Comments Skrýt komentáře

Děkuji za inspiraci! Použil jsem na aljašskou tmavou tresku lisovaný čerstvý česnek misto sušeného a špetku koření na ryby a výsledek předčil očekávání. Rychlé, lahodné a neskutečně šťavnaté s tím citronem. Za mě 5 * 🙂

Přidejte svůj komentář