Sous vide tuňák

0 0
Sous vide tuňák

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

6 kg voda
600 g sůl
600 g cukr
800 g tuňák
200 g olivový olej extra panenský
25 g citronová kůra
podle potřeby voda studená (na vychladnutí ryby)

Výtečný sous vide tuňák, který nerozvaříte.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Instrukce

Díky sous vide oběhovému čerpadlu můžete z tuňáka připravit výtečný kus ryby, která bude pevná na skus, i když při běžné přípravě se většinou rozvaří. K pevnosti ryby přispívá také nálev ze soli a cukru, takže nepodceňujte přípravu!

Kroky

1
hotovo
10 min

Připravíme zálivku

Do větší mísy nalijeme 6 kg vody. Přidáme 600 g soli a 600 g cukru a necháme úplně rozpustit.

2
hotovo
30 min

Louhujeme tuňáka

Tuňáka nakrájíme na cca 200 g kousky.

Kousky ryby vložíme do nálevu a necháme je tam asi 30 minut.

Každých cca 10 minut s rybou lehce pohneme, aby se nálev dostal na všechny její strany.

3
hotovo
5 min

Vysušíme rybu

Kousky ryby vyjmeme z nálevu a dáme okapat. Zbytek vody z ryby lehce vysajeme papírovou utěrkou.

4
hotovo
30 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 45 °C.

Do sous vide sáčku vložíme kousky ryby. Přidáme olej a citronovou kůru.

Vakuově zabalíme.

Sáček vložíme do lázně a vaříme po dobu 30 minut.

5
hotovo
20 - 30 min

Necháme odležet

Sáček s rybou vyjmeme z lázně a dáme do studené vody. Necháme zchladit.

Sáček otevřeme a vyjmeme rybu.

Rybu necháme okapat.

6
hotovo

Servírujeme

Sous vide tuňák by se měl servírovat za studena.

Nadýchaná zálivka na zeleninu
předchozí
Nadýchaná zálivka na zeleninu
Cizrnový salát s tuňákem - konečná úprava
Další
Cizrnový salát s tuňákem

Přidej svůj komentář