Nadýchaná zálivka na zeleninu

0 0
Nadýchaná zálivka na zeleninu

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

20 g česnek
20 g řepkový olej
160 g máslo
7 g olivový olej
20 g šalotka
10 g ančovičky
12 g bílé víno
85 g žloutek
5 g sůl
5 - 25 g ústřicová omáčka volitelná ingredience

Moderní zálivka na zeleninu, která saláty povznese na novou úroveň.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Je pro nás nesmírným potěšením představit vám ultra moderní zálivku na zeleninu, kterou sous vide příprava a servírování v nadýchané podobě (za pomoci CO2 láhve) povýšila doslova na umění. To nejlepší ovšem je, že zálivku můžete měnit dalšími ingrediencemi podle vaší vlastní chuti.

Kroky

1
hotovo
2 min

Připravíme česnek

Česnek oloupeme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Nakrájíme na stejně široké plátky.

2
hotovo
5 min

Opečeme česnek

Do malého hrnce nalijeme řepkový olej a rozpálíme na nízkém plamenu. Přidáme plátky česneku a pomalu smažíme dozlatova. Během smažení občas zamícháme.

3
hotovo
5 min

Připravíme pastu z ančoviček

Do menšího hrnce dáme máslo, olivový olej, šalotku, ančovičky, bílé víno a v případě zájmu také rybí nebo ústřicovou omáčku (cca 75 g). Zahřejeme na mírném plamenu a vaříme, dokud se šalotka nerozvaří.

4
hotovo
3 min

Zkombinujeme všechny ingredience

Obsah hrnce přelijeme do mixéru. Přidáme žloutky a sůl. Pečlivě rozmixujeme.

5
hotovo
5 min

Vaříme

Obsah mixéru přelijeme do sous vide sáčku. Vakuově zabalíme.

Sous vide lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme do sous vide lázně a vaříme po dobu 5 minut.

6
hotovo

Zálivku přelijeme do sifonové lahve

Zálivku vyndáme z vodní lázně a přelijeme do sifonové láhve s CO2.

7
hotovo

Servírujeme

Podle chuti servírujeme na vařenou nebo čerstvou zeleninu. Zálivkou můžete zdobit i další pokrmy jako jsou vařené brambory nebo hranolky.

předchozí
Kandovaná citronová kůra
Sous vide tuňák
Další
Sous vide tuňák

Přidej svůj komentář