Nadýchaná zálivka na zeleninu

0 0
Nadýchaná zálivka na zeleninu

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
20 g česnek
20 g řepkový olej
160 g máslo
7 g olivový olej
20 g šalotka
10 g ančovičky
12 g bílé víno
85 g žloutek
5 g sůl
5 - 25 g ústřicová omáčka volitelná ingredience

Moderní zálivka na zeleninu, která saláty povznese na novou úroveň.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Je pro nás nesmírným potěšením představit vám ultra moderní zálivku na zeleninu, kterou sous vide příprava a servírování v nadýchané podobě (za pomoci CO2 láhve) povýšila doslova na umění. To nejlepší ovšem je, že zálivku můžete měnit dalšími ingrediencemi podle vaší vlastní chuti.

Postup

1
Hotovo
2 min

Připravíme česnek

Česnek oloupeme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Nakrájíme na stejně široké plátky.

2
Hotovo
5 min

Opečeme česnek

Do malého hrnce nalijeme řepkový olej a rozpálíme na nízkém plamenu. Přidáme plátky česneku a pomalu smažíme dozlatova. Během smažení občas zamícháme.

3
Hotovo
5 min

Připravíme pastu z ančoviček

Do menšího hrnce dáme máslo, olivový olej, šalotku, ančovičky, bílé víno a v případě zájmu také rybí nebo ústřicovou omáčku (cca 75 g). Zahřejeme na mírném plamenu a vaříme, dokud se šalotka nerozvaří.

4
Hotovo
3 min

Zkombinujeme všechny ingredience

Obsah hrnce přelijeme do mixéru. Přidáme žloutky a sůl. Pečlivě rozmixujeme.

5
Hotovo
5 min

Vaříme

Obsah mixéru přelijeme do sous vide sáčku. Vakuově zabalíme.

Sous vide lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme do sous vide lázně a vaříme po dobu 5 minut.

6
Hotovo

Zálivku přelijeme do sifonové lahve

Zálivku vyndáme z vodní lázně a přelijeme do sifonové láhve s CO2.

7
Hotovo

Servírujeme

Podle chuti servírujeme na vařenou nebo čerstvou zeleninu. Zálivkou můžete zdobit i další pokrmy jako jsou vařené brambory nebo hranolky.

předchozí
Kandovaná citronová kůra
Sous vide tuňák
další
Sous vide tuňák
předchozí
Kandovaná citronová kůra
Sous vide tuňák
další
Sous vide tuňák

Přidejte svůj komentář