Ingredience
-
2 lžíce citronová šťáva
-
2 lžíce voda
-
2 ks žloutek
-
8 lžic máslo
-
sůl
-
pepř
Recept
Sdílet
Když chcete holandskou omáčku připravit opravdu jednoduše a nemít šanci ji zkazit, sáhněte po sous-vide! Je to jedna z pěti základních omáček Francouzské kuchyně a odteď si můžete dovolit ji udělat kdykoli a skvěle tak doplnit třeba chřest, lososa nebo vejce Benedikt.
Postup
|
PŘÍPRAVA
Máslo nechte změknout a nakrájejte na kousky. Společně s ostatními surovinami vložte do sous-vide sáčku. Sáček promačkejte tak, abyste rozbili žloutky a smíchali všechny ingredience.
|
|
VLOŽÍME DO LÁZNĚ
Předehřejte si lázeň na 64 °C. Vložte do vody otevřený sáček a tlakem vody z něj vytlačte všechen vzduch. Ujistěte se, že jsou všechny ingredience pod vodou, a zazipujte sáček. Vařte po dobu 45 minut (můžete i déle - až dvě hodiny).
|
|
Vyjmeme z lázně
Jakmile je omáčka uvařená, vytáhneme sáček a nalejeme jeho obsah do široké nádoby. Neděste se, že se omáčka rozdělila do různých vrstev - to hned napravíme!
|
|
MIXUJEME
Použijte tyčový mixér na rozmixování omáčky - velice rychle bude sametově hladká!
|
|
KONTROLA KVALITY
Holandská omáčka má tu správnou konzistenci, když se lepí ke lžíci.
|
|
Skladujeme a servírujeme
Skladujte ji ve sklenici a před servírováním ohřejte ve vodní lázni. Pokud svou domácí omáčku chcete pozvednout na vyšší úroveň, můžete zkusit přidat čerstvé bylinky nebo koření - například tymián, oregano, sušený česnek..
Zdroj: savoringthegood.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"
One Comment Skrýt komentáře
Proč by se měl použít sáček se zipem, když jsou speciální sáčky pro vakuování? A kdo vaří metodou sous vide, určitě si pořídí vše, co k tomu patří. Vakuovačka a sáčky je ta nejmenší investice