Šťavnaté sous vide krevety

0 0
Šťavnaté sous vide krevety

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

podle potřeby led
16 ks krevety tygří
podle potřeby sůl
podle potřeby cukr
podle potřeby olivový olej
2 listy bobkový list volitelná ingredience
2 ks citrón volitelná ingredience

Nejšťavnatější krevety na světě.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Krevety, ty šťavnaté kousíčky mořských živočichů milují davy, s výjimkou případů, kdy jsou převařené. A převařit krevety je opravdu velmi jednoduché. Oběhové čerpadlo a metoda sous vide vám umožní odbourat stres z přípravy těchto mořských plodů a pochutnat si na krevetách tak dobrých, že by vám je mohla závidět leckterá 5ti hvězdičková rybí restaurace.

Kroky

1
hotovo

Vybereme krevety

Zvolte krevety, které vám nejvíce chutnají. V naší redakci máme slabost pro velké (tygří) krevety, ale stejným způsobem se budou připravovat i menší (a někdy šťavnatější) kousky.

2
hotovo
10 min

Připravíme krevety

Vezmeme misku s ledem a dáme si ji vedle svého pracovního místa. Z každé krevety postupně odstraníme skořápku a ocásek a pak ji vložíme na led. Ostrým nožem přejedeme po zádech krevetky a přeřízneme krunýř a poté špičkou nože odstraníme černé částečky.

Tip: Krevety můžete koupit již očištěné, nebo o očištění požádat prodejce.

3
hotovo
10 - 15 min

Naložíme krevety

V misce rozmícháme několik lžic cukru a soli. Směsí posypeme krevety a necháme asi 10-15 minut působit.

4
hotovo
5 min

Opláchneme krevety

Krevety opláchneme studenou vodou a zbavíme je krusty. Necháme okapat.

5
hotovo
5 min

Zabalíme krevety

Do sous vide sáčku vložíme krevety. Přidáme trochu oleje, dva lístky bobkového listu a kůru ze dvou citronů, případně použijeme koření, které máme nejraději. Vakuově zabalíme.

6
hotovo
10 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 70 °C. Vložíme sáček s krevetami a vaříme 10 minut.

7
hotovo

Servírujeme

Krevety vyjmeme ze sáčku a okamžitě servírujeme. Krevety jsou skvělou přílohou k salátům, předkrmům, nebo do polévek. Dobře poslouží i jako hlavní jídlo.

hally

Dušené glazované jehněčí kolínko
předchozí
Dušené glazované jehněčí kolínko
Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)
Další
Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)

3 Comments Hide Comments

To bude mít asi stejný důvod jako použití zelených fazolek (jen kloboučky) do hříbkové omáčky. U těch kolen je pod “i” uvedeno tygří. Takže buď jsou kolena z tygra, nebo ta telata musí tygr ulovit a nebo, ale to už je opravdu dost nepravděpodobné, se jedná o tygří krevety a mají tam jen překlep. 🙂

Dobrý den, omlouváme se za nesrovnalosti. Systém při vyplňování ingrediencí občas přeskakuje a když si člověk nedá dostatečný pozor, vloží něco jiného. Na váš podnět jsme ingredience opravili. Děkujeme za upozornění.

Přidej svůj komentář