Šťavnaté sous vide krevety

0 0
Šťavnaté sous vide krevety

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
podle potřeby led
16 ks krevety tygří
podle potřeby sůl
podle potřeby cukr
podle potřeby olivový olej
2 listy bobkový list volitelná ingredience
2 ks citrón volitelná ingredience

Nejšťavnatější krevety na světě.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Krevety, ty šťavnaté kousíčky mořských živočichů milují davy, s výjimkou případů, kdy jsou převařené. A převařit krevety je opravdu velmi jednoduché. Oběhové čerpadlo a metoda sous vide vám umožní odbourat stres z přípravy těchto mořských plodů a pochutnat si na krevetách tak dobrých, že by vám je mohla závidět leckterá 5ti hvězdičková rybí restaurace.

Postup

1
Hotovo

Vybereme krevety

Zvolte krevety, které vám nejvíce chutnají. V naší redakci máme slabost pro velké (tygří) krevety, ale stejným způsobem se budou připravovat i menší (a někdy šťavnatější) kousky.

2
Hotovo
10 min

Připravíme krevety

Vezmeme misku s ledem a dáme si ji vedle svého pracovního místa. Z každé krevety postupně odstraníme skořápku a ocásek a pak ji vložíme na led. Ostrým nožem přejedeme po zádech krevetky a přeřízneme krunýř a poté špičkou nože odstraníme černé částečky.

Tip: Krevety můžete koupit již očištěné, nebo o očištění požádat prodejce.

3
Hotovo
10 - 15 min

Naložíme krevety

V misce rozmícháme několik lžic cukru a soli. Směsí posypeme krevety a necháme asi 10-15 minut působit.

4
Hotovo
5 min

Opláchneme krevety

Krevety opláchneme studenou vodou a zbavíme je krusty. Necháme okapat.

5
Hotovo
5 min

Zabalíme krevety

Do sous vide sáčku vložíme krevety. Přidáme trochu oleje, dva lístky bobkového listu a kůru ze dvou citronů, případně použijeme koření, které máme nejraději. Vakuově zabalíme.

6
Hotovo
10 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 70 °C. Vložíme sáček s krevetami a vaříme 10 minut.

7
Hotovo

Servírujeme

Krevety vyjmeme ze sáčku a okamžitě servírujeme. Krevety jsou skvělou přílohou k salátům, předkrmům, nebo do polévek. Dobře poslouží i jako hlavní jídlo.

hally

Dušené glazované jehněčí kolínko
předchozí
Dušené glazované jehněčí kolínko
Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)
další
Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)
Dušené glazované jehněčí kolínko
předchozí
Dušené glazované jehněčí kolínko
Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)
další
Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)

3 Comments Skrýt komentáře

To bude mít asi stejný důvod jako použití zelených fazolek (jen kloboučky) do hříbkové omáčky. U těch kolen je pod “i” uvedeno tygří. Takže buď jsou kolena z tygra, nebo ta telata musí tygr ulovit a nebo, ale to už je opravdu dost nepravděpodobné, se jedná o tygří krevety a mají tam jen překlep. 🙂

Dobrý den, omlouváme se za nesrovnalosti. Systém při vyplňování ingrediencí občas přeskakuje a když si člověk nedá dostatečný pozor, vloží něco jiného. Na váš podnět jsme ingredience opravili. Děkujeme za upozornění.

Přidejte svůj komentář