Šťavnaté sous vide krevety

0 0
Šťavnaté sous vide krevety

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

podle potřeby led
16 ks jehněčí koleno tygří
podle potřeby sůl
podle potřeby cukr
podle potřeby olivový olej
2 listy bobkový list volitelná ingredience
2 ks citrón volitelná ingredience

Nejšťavnatější krevety na světě.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

    Ingredience

    Instrukce

    Krevety, ty šťavnaté kousíčky mořských živočichů milují davy, s výjimkou případů, kdy jsou převařené. A převařit krevety je opravdu velmi jednoduché. Oběhové čerpadlo a metoda sous vide vám umožní odbourat stres z přípravy těchto mořských plodů a pochutnat si na krevetách tak dobrých, že by vám je mohla závidět leckterá 5ti hvězdičková rybí restaurace.

    Kroky

    1
    hotovo

    Vybereme krevety

    Zvolte krevety, které vám nejvíce chutnají. V naší redakci máme slabost pro velké (tygří) krevety, ale stejným způsobem se budou připravovat i menší (a někdy šťavnatější) kousky.

    2
    hotovo
    10 min

    Připravíme krevety

    Vezmeme misku s ledem a dáme si ji vedle svého pracovního místa. Z každé krevety postupně odstraníme skořápku a ocásek a pak ji vložíme na led. Ostrým nožem přejedeme po zádech krevetky a přeřízneme krunýř a poté špičkou nože odstraníme černé částečky.

    Tip: Krevety můžete koupit již očištěné, nebo o očištění požádat prodejce.

    3
    hotovo
    10 - 15 min

    Naložíme krevety

    V misce rozmícháme několik lžic cukru a soli. Směsí posypeme krevety a necháme asi 10-15 minut působit.

    4
    hotovo
    5 min

    Opláchneme krevety

    Krevety opláchneme studenou vodou a zbavíme je krusty. Necháme okapat.

    5
    hotovo
    5 min

    Zabalíme krevety

    Do sous vide sáčku vložíme krevety. Přidáme trochu oleje, dva lístky bobkového listu a kůru ze dvou citronů, případně použijeme koření, které máme nejraději. Vakuově zabalíme.

    6
    hotovo
    10 min

    Vaříme

    Sous vide lázeň předehřejeme na 70 °C. Vložíme sáček s krevetami a vaříme 10 minut.

    7
    hotovo

    Servírujeme

    Krevety vyjmeme ze sáčku a okamžitě servírujeme. Krevety jsou skvělou přílohou k salátům, předkrmům, nebo do polévek. Dobře poslouží i jako hlavní jídlo.

    hally

    Dušené glazované jehněčí kolínko
    předchozí
    Dušené glazované jehněčí kolínko
    Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)
    Další
    Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)

    One Comment Hide Comments

    Přidej svůj komentář