Dušené glazované jehněčí kolínko

0 0
Dušené glazované jehněčí kolínko

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g balsamico
40 g rajčatový protlak případně rajčatová pasta
700 g jehněčí koleno
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
5 ks rozmarýn čerstvá větvička
5 ks česnek stroužek

Takhle měkké jehněčí kolínko jste ještě neochutnali.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

V přípravě pokrmů neexistuje nic lepšího, než když se podřadné tvrdé kusy masa během několika hodin změní v jemnou delikatesu. Kdybyste náhodou nevěděli, jedná se o kouzlo, které přivoláte zaříkávadlem: „Sous vide“. Ale teď vážně. Pojďme si povědět, jak v tomto duchu připravíte jehněčí kolínko.

Postup

1
Hotovo
15 min

Zredukujeme balsamico a tomatovou pastu

Na pánvičku nebo do malého hrnce nalijeme balsamico a tomatovou pastu. Zamícháme a přivedeme k varu. Plamen ztlumíme a omáčku pomalu redukujeme, dokud nevznikne hustá omáčka. Odstavíme z plotýnky a necháme zchladnout.

2
Hotovo
5 min

Okořeníme kolínko a zabalíme

Kolínko zhusta osolíme a opepříme. Vložíme do sous vide sáčku. Přidáme větvičky rozmarýnu a česnek, který předtím nožem lehce rozmáčkneme. Nakonec přidáme zchladnutou balsamikovou omáčku. Promícháme a vakuově zabalíme.

3
Hotovo
24 h

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme 75 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 24 hodin.

4
Hotovo
10 min

Dokončíme a podáváme

Jehněčí koleno dáme na talíř. Kusy česneku a větvičky rozmarýnu vyhodíme. Zbylou šťávu přelijeme do hrnce nebo pánvičky a opět redukujeme, dokud nevznikne hustá omáčka.

Omáčkou přelijeme kolínko a okamžitě podáváme.

hally

Modrý sous vide sýr
předchozí
Sous vide modrý sýr
další
Šťavnaté sous vide krevety
Modrý sous vide sýr
předchozí
Sous vide modrý sýr
další
Šťavnaté sous vide krevety

2 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář