Ingredience
- 16 ks mochyně dužnoplodástředně velká
- 4 ks rajčatastředně velká
- 4 lžíce chilličerstvé červené papričky
- 2 čajové lžičky kmín
- 6 stroužků česnek
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
- podle potřeby tabasco
- podle potřeby voda
Recept
Chipotle je chutný dip z rajčat, který je velmi oblíbený především v Americe. V poslední době se ale stále častěji ukazuje i na našem kontinentu. Také mi chipotle milujeme, proto jsme se rozhodli podělit s vámi o recept.
Postup
1 Hotovo 25 min |
Připravíme plody mochyně a rajčataPlody mochyně zbavíme lusku a všech tvrdých částí. Troubu předehřejeme na co nejvyšší teplotu. Plech pokryjeme alobalem a dáme na něj asi polovinu mochyní. K nim přidáme omytá, nerozkrájená rajčata. Pečeme cca 20 minut (dokud jsou mochyně i rajčata pečené). |
2 Hotovo 5 min |
MixujemeDo kuchyňského robotu přidáme pečené i čerstvé mochyně, rajčata, červené chilli papričky, kmín, česnek, sůl a pepř. Mixujeme, dokud směs není perfektně hladká. |
3 Hotovo 5 min |
DochutímeDo směsi přidáme tabasco a podle chuti pepř a sůl. Směs naředíme trochou vody, aby byla tekutější. |
4 Hotovo |
Podáváme |
4 Comments Skrýt komentáře
Dobry den, chtel jsem se zeptat. Kde jsou ty rajcata?
Dobrý den, omlouvám se za chybu. Rajčata jsou součástí hned prvního bodu, chyba byla napravena. Děkuji za upozornění 🙂 Hezký den!
Dobrý den, chci se zeptat kolik rajčat na recept použít v ingrediencích nejsou napsaná. Druhý dotaz pro kolik osob toto množství ingrediencí je např. Ke steaku. Děkuji
Dobrý den, rajčata mi z receptu úplně vypadla, omlouvám se. Toto množství by mělo určitě vystačit pro 6 osob, možná i více.