Chipotle pálivá salsa

0 0
Chipotle pálivá salsa

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

16 ks mochyně dužnoplodá středně velká
4 lžíce chilli čerstvé červené papričky
2 čajové lžičky kmín
6 stroužků česnek
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
podle potřeby tabasco
podle potřeby voda

Výborný, vysoce pálivý dip, kterým si můžete dochutit steak.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Chipotle je chutný dip z rajčat, který je velmi oblíbený především v Americe. V poslední době se ale stále častěji ukazuje i na našem kontinentu. Také mi chipotle milujeme, proto jsme se rozhodli podělit s vámi o recept.

Kroky

1
hotovo
25 min

Připravíme plody mochyně

Plody mochybě zbavíme lusku a všech tvrdých částí.

Troubu předehřejeme na co nejvyšší teplotu. Plech pokryjeme alobalem a dáme na něj asi polovinu tchyní.

Pečeme cca 20 minut (dokud jsou mochyně pečené).

2
hotovo
5 min

Mixujeme

Do kuchyňského robotu přidáme pečené i čerstvé mochyně, červené chilli papričky, kmín, česnek, sůl a pepř. Mixujeme, dokud směs není perfektně hladká.

3
hotovo
5 min

Dochutíme

Do směsi přidáme tabasco a podle chuti pepř a sůl. Směs naředíme trochou vody, aby byla tekutější.

4
hotovo

Podáváme

Chipotle podáváme s brambůrkami (skvělé jsou tortilky/nachos z Lidla) či s chlebem, toasty, těstovinami nebo steaky.

ladyambientte

Steak s kávovým máslem a špenátem
předchozí
Steak s kávovým máslem a špenátem
Podáváme
Další
Sýrová omáčka ke steaku nebo k těstovinám

Přidej svůj komentář