Ingredience
- 
PANENKA
-  vepřová panenka
-  1/2 lžičky sůl
-  2 stroužky česnek
-  5 snítek tymián čerstvý
-  pepř
-  1 lžíce řepkový olej
- 
OMÁČKA
-  3 lžíce slané máslopřípadně obyčejné
-  1 ks šalotka
-  2 stroužky česnek
-  3/4 šálku bílé víno
-  1/2 šálku jablečný ocet
-  5 snítek tymián čerstvý
-  1 lžička dijonská hořčice hrubozrnná
-  1/2 lžičky křen
Recept
Sous-vide je nejen forma precizního vaření, ale i kuchařská technika, která baví.
Na sváteční dny se vám bude hodit recept na úžasnou vepřovou panenku, většinu si připravíte předem, po vaření jen rychle opečete a můžete podávat neuvěřitelně dobré a šťavnaté maso. Společně s jednoduchou omáčkou z pánve na stůl přinesete impozantní jídlo hodné profesionála.
Postup
| 1 Hotovo | PŘÍPRAVA MASA | 
| 2 Hotovo | OPEČENÍ MASAPo uvaření vytáhněte sáček z lázně, zbavte se bylinek a šťávy. Osušte maso opatrným poplácáním papírovými utěrkami. Rozpalte si pánev na středním plameni a opečte maso na řepkovém oleji do zlatova ze všech stran. Pravidelně otáčejte a opékejte cca 4-5 minut. Poté vyjměte a nechte odpočinout. | 
| 3 Hotovo | PŘÍPRAVA OMÁČKY A DOKONČENÍNa omáčku ztlumte plamen a přidejte 2 lžíce másla, šalotku a rozmačkaný česnek. Opékejte do lehce zlatavé barvy cca 2 minuty, často míchejte dřevěnou vařečkou. Přilijte bílé víno a vařte další 2-3 minuty. Zdroj: ontariopork.on.ca | 


 
                 
                



