LC citrónový cheesecake

0 0
LC citrónový cheesecake

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
907 g smetanový sýr typ Philadelphia
1/2 šálku náhražka cukru např. Splenda, Swerve..
1 lžička vanilkový extrakt
2 lžíce citronová šťáva
2 lžíce citronová kůra
4 ks vejce větší
1 šálek zakysaná smetana
špetka sůl
nelepivý (separační) sprej na vymazání sklenic

Sametový zážitek ve sklenici

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou je příprava cheesecaku hračka. Výsledkem je s jistotou smetanový a hustý dezert.

Zkuste cheesecake s oblíbenou příchutí citrónu, který si můžete dovolit i v případě, že se snažíte omezit sacharidy.

 

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA HMOTY

Předehřejte si lázeň o teplotě 78,9 °C.
Vystříkejte 16 zavařovacích sklenic o objemu cca 125 ml nelepivým sprejem.
Mixérem rozšlehejte krémový sýr do hladka. Strany mísy vždy stírejte dle potřeby. Postupně přidávejte sladidlo a míchejte, až se zkombinují. Pak přidejte vanilku, citronovou šťávu a kůru.

2
Hotovo

DOKONČENÍ HMOTY

Přidejte postupně všechna vejce, potom zakysanou smetanu a sůl. Vše stále míchejte.

3
Hotovo

PLNÍME SKLENICE

Rozdělte hmotu do 16 sklenic tak, aby žádná nebyla plná až po okraj. Sklenice uzavřete jen konečky prstů, aby nebyly příliš utažené a mohl unikat vzduch.

4
Hotovo

DEZERTY DO LÁZNĚ

Vložte sklenice nejdřív do mělké pánve nebo dřezu s teplou vodou do poloviny jejich výšky, aby se zahřály. Po 5 minutách je přemístěte opatrně do vodní lázně a vařte 90 minut.

5
Hotovo

PODÁVÁME

Po uvaření vytáhněte dezerty z lázně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Potom můžete utáhnout víčka a vložit do lednice, kde vydrží až 3 týdny.
Po vychlazení podávejte s oblíbenou polevou nebo posypkou.

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

panenka s křenovo-octovou omáčkou
předchozí
Vepřová panenka s omáčkou z křenu a jablečného octa
hrášková polévka
další
Studená hrášková polévka
panenka s křenovo-octovou omáčkou
předchozí
Vepřová panenka s omáčkou z křenu a jablečného octa
hrášková polévka
další
Studená hrášková polévka

Přidejte svůj komentář