Background Image

Vepřová panenka s omáčkou z křenu a jablečného octa

0 0
Vepřová panenka s omáčkou z křenu a jablečného octa

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
PANENKA
vepřová panenka
1/2 lžičky sůl
2 stroužky česnek
5 snítek tymián čerstvý
pepř
1 lžíce řepkový olej
OMÁČKA
3 lžíce slané máslo případně obyčejné
1 ks šalotka
2 stroužky česnek
3/4 šálku bílé víno
1/2 šálku jablečný ocet
5 snítek tymián čerstvý
1 lžička dijonská hořčice hrubozrnná
1/2 lžičky křen

Sváteční jídlo uvařené s lehkostí

Kuchyně:

Ingredience

  • PANENKA

  • OMÁČKA

Recept

Sdílet

Sous-vide je nejen forma precizního vaření, ale i kuchařská technika, která baví.

Na sváteční dny se vám bude hodit recept na úžasnou vepřovou panenku, většinu si připravíte předem, po vaření jen rychle opečete a můžete podávat neuvěřitelně dobré a šťavnaté maso. Společně s jednoduchou omáčkou z pánve na stůl přinesete impozantní jídlo hodné profesionála.

Číst
Jak uchovat houby?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Předehřejte si lázeň o teplotě 54⁰ C.
Vepřovou panenku osolte a opepřete a vložte do sous-vide sáčku s tymiánem a mačkaným česnekem. Vakuujte nebo zazipujte a vložte do vodní lázně na min. 1 hod, max. 4 hodiny.

2
Hotovo

OPEČENÍ MASA

Po uvaření vytáhněte sáček z lázně, zbavte se bylinek a šťávy. Osušte maso opatrným poplácáním papírovými utěrkami. Rozpalte si pánev na středním plameni a opečte maso na řepkovém oleji do zlatova ze všech stran. Pravidelně otáčejte a opékejte cca 4-5 minut. Poté vyjměte a nechte odpočinout.

3
Hotovo

PŘÍPRAVA OMÁČKY A DOKONČENÍ

Na omáčku ztlumte plamen a přidejte 2 lžíce másla, šalotku a rozmačkaný česnek. Opékejte do lehce zlatavé barvy cca 2 minuty, často míchejte dřevěnou vařečkou. Přilijte bílé víno a vařte další 2-3 minuty.
Vmíchejte jablečný ocet a čerstvý tymián a povařte dalších 5 minut za občasného míchání až do mírného zhoustnutí omáčky.
Přidejte hořčici a křen a vařte další 1-2 minuty do zhoustnutí.
Na závěr vmíchejte zbytek másla - teď už bude omáčka hustá a lesklá. Můžete podávat!

Zdroj: ontariopork.on.ca

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

batátová kaše s kokosem a zázvorem
předchozí
Batátová kaše s kokosem a zázvorem
lc cheesecake
další
LC citrónový cheesecake
batátová kaše s kokosem a zázvorem
předchozí
Batátová kaše s kokosem a zázvorem
lc cheesecake
další
LC citrónový cheesecake

Přidejte svůj komentář