Background Image

Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu

3 1
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
800 g vepřová pečeně 4 plátky po 200g
4 lžíce plnotučná hořčice Může být i dijonská hořčice
4 lžíce med Doporučujeme luční med
2 lžíce rostlinný olej Doporučujeme řepkový olej
1 ks limetka
4 ks chilli Mohou být čerstvé nebo sušené.
Dle chuti pepř čerstvě mletý
Dle chuti sůl

Lehce nasládlá, jemně pikantní a doslova se rozplývá na jazyku.

Vlastnosti:
  • Gril
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Vepřová pečeně je ideální volbou pro přípravu na grilu – i když ji na ohni necháte o chvíli déle, zůstává krásně šťavnatá a jemná. Předpříprava metodou sous vide ji však povyšuje na skutečný gurmánský zážitek. Přinášíme vám recept na naši oblíbenou vepřovou pečeni v pálivém medovo-hořčičném zábalu – lahodnou, jemně nasládlou a s pikantním dozvukem. Jakmile ji ochutnáte, nebude cesty zpět.

Číst
Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!

Postup

1
Hotovo
5 min

Příprava masa

Vepřovou pečeni nakrájíme na 4–5 silnějších plátků. Maso zlehka naklepeme paličkou na maso a pokapeme polovinou limetky.

2
Hotovo
10 min + 24 h

Marinování

Do misky vymačkáme šťávu ze zbylé poloviny limetky. Přidáme med, olej, nadrobno nakrájené chilli papričky a hořčici. Směs důkladně promícháme a jednotlivé plátky masa rovnoměrně potřeme ze všech stran. Maso vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme marinovat v lednici po dobu 24 hodin.

3
Hotovo
4,5 h

Vaření metodou sous-vide

Marinované maso vložíme do vakuového sáčku a zavakuujeme. Předehřejeme vodní lázeň na 60 °C a sáček s masem ponoříme do lázně. Vaříme 4,5 hodiny.

Tip: Pokud připravujete pečeni vcelku (cca 800 g), doporučujeme teplotu lázně zvýšit na 71–80 °C a dobu vaření prodloužit na 12–36 hodin, v závislosti na velikosti kusu.

4
Hotovo
5 min

Příprava masa po vaření

Po skončení vaření sáček vyjmeme z lázně. Pokud maso nebudeme ihned konzumovat, necháme jej ve vakuovém sáčku vychladnout a uložíme do lednice. Před konzumací necháme maso odstát při pokojové teplotě alespoň 4 hodiny. Poté maso vyjmeme ze sáčku, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou.

5
Hotovo
5 min

Dokončení na grilu nebo pánvi

Před samotnou úpravou maso podle chuti osolíme a opepříme. Gril nebo pánev rozpálíme na vysokou teplotu. Plátky masa rychle opečeme z obou stran dozlatova, aby se vytvořila krásná krustička.

6
Hotovo

Servírování

Hotové maso podáváme ihned po opečení. Skvěle chutná s čerstvým pečivem, grilovanou zeleninou nebo lehkým zeleninovým salátem. Pro intenzivnější chuť můžeme plátky při podávání jemně přelít šťávou z grilování.

blank
předchozí
Sous vide kuřecí křidélka s medem a zázvorem
další
Sous vide ribeye steak
předchozí
Sous vide kuřecí křidélka s medem a zázvorem
další
Sous vide ribeye steak

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here