Background Image

Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu

3 1
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
800 g
4 lžíce hořčice plnotučná
4 lžíce med luční
2 lžíce olej
1 ks
4 ks chilli čerstvá paprička
podle potřeby pepř čerstvý, mletý
podle potřeby sůl
1 ks limetka

Je zlehka nasládlá a zlehka pálivá a na jazyku se doslova rozplývá.

Vlastnosti:
  • Gril
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Vepřová pečeně je ideálním masem pro přípravu na grilu – i pokud maso na ohni necháte o něco málo déle, je krásně šťavnaté a rozplývá se na jazyce. A co potom, když ho předpřipravíte metodou sous vide? Dáme vám recept na naši oblíbenou vepřovou pečeni připravenou v pálivém medovo-hořčičném zábalu. Jak jednou ochutnáte, nebudete chtít jinak!

Číst
Je sous vide vaření bezpečné?

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme maso

Vepřovou pečeni nakrájíme na 4 – 5 plátků. Zlehka naklepeme a zakapeme polovinou limetky.

2
Hotovo
10 min + 24 h

Naložíme maso

Zbytek limetky vymačkáme do mističky. Přidáme 5 lžic medu (nejlépe lučního), 2 lžíce oleje, 4 ks na drobno nakrájené chilli papričky a 4 lžíce hořčice. Řádně zamícháme.

Plátky masa po obou stranách potřeme připravenou omáčkou. Vložíme do uzavíratelné krabičky a necháme cca 24 hodin odležet.

3
Hotovo
4,5 h

Vaříme

Obsah krabičky vložíme do sous vide sáčku a vakuově zavřeme. Vodní lázeň předehřejeme na 60 °C. Vložíme sáček a vaříme 4,5 hodiny.

Tip: Masíčko můžete připravovat také v celku. V tomto případě musíte přizpůsobit dobu vaření masa – v receptu uvedená vepřová pečeně v celku (800 g/ cca 7 cm široká) by se měla vařit při teplotě mezi 71 – 80 °C a to po dobu 12 – 36 hodin.

4
Hotovo
5 min

Vyjmeme ze sáčku

Po uvaření vyjmeme sáček z lázně. Pokud je maso určené k pozdější konzumaci, obsah sáčku necháme zchladnout, aniž bychom ho otevírali. Následně ho uložíme do ledničky, odkud ho vyndáme asi 4 hodiny před konzumací, aby převzalo okolní teplotu a nebylo uvnitř studené.

Před konzumací maso vyjmeme ze sáčku. Necháme okapat, případně zlehka osušíme papírovým ubrouskem.

5
Hotovo
5 min

Dokončíme maso

Plátky masa podle chuti osolíme a opepříme.

Pánev nebo gril předehřejeme na vysoký plamen. Vložíme plátky masa a zprudka opečeme do zlato-hněda po obou stranách masa. Okamžitě podáváme.

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

předchozí
Sous vide kuřecí křidélka s medem a zázvorem
další
Sous vide ribeye steak
předchozí
Sous vide kuřecí křidélka s medem a zázvorem
další
Sous vide ribeye steak

Přidejte svůj komentář