Ingredience
-
800 g
-
4 lžíce hořčiceplnotučná
-
4 lžíce medluční
-
2 lžíce olej
-
1 ks
-
4 ks chilličerstvá paprička
-
1/2 lžíce glutaman sodnývolitelná ingredience
-
podle potřeby pepřčerstvý, mletý
-
podle potřeby sůl
Recept
Vepřová pečeně je ideálním masem pro přípravu na grilu – i pokud maso na ohni necháte o něco málo déle, je krásně šťavnaté a rozplývá se na jazyce. A co potom, když ho předpřipravíte metodou sous vide? Dáme vám recept na naši oblíbenou vepřovou pečeni připravenou v pálivém medovo-hořčičném zábalu. Jak jednou ochutnáte, nebudete chtít jinak!
Postup
1
Hotovo
5 min
|
Připravíme masoVepřovou pečeni nakrájíme na 4 – 5 plátků. Zlehka naklepeme a zakapeme polovinou limetky. |
2
Hotovo
10 min + 24 h
|
Naložíme masoZbytek limetky vymačkáme do mističky. Přidáme 5 lžic medu (nejlépe lučního), 2 lžíce oleje, 4 ks na drobno nakrájené chilli papričky a 1 lžíci glutamanu sodného. Řádně zamícháme. Plátky masa po obou stranách potřeme připravenou omáčkou. Vložíme do uzavíratelné krabičky a necháme cca 24 hodin odležet. |
3
Hotovo
4,5 h
|
VařímeObsah krabičky vložíme do sous vide sáčku a vakuově zavřeme. Vodní lázeň předehřejeme na 60 °C. Vložíme sáček a vaříme 4,5 hodiny. Tip: Masíčko můžete připravovat také v celku. V tomto případě musíte přizpůsobit dobu vaření masa – v receptu uvedená vepřová pečeně v celku (800 g/ cca 7 cm široká) by se měla vařit při teplotě mezi 71 – 80 °C a to po dobu 12 – 36 hodin. |
4
Hotovo
5 min
|
Vyjmeme ze sáčkuPo uvaření vyjmeme sáček z lázně. Pokud je maso určené k pozdější konzumaci, obsah sáčku necháme zchladnout, aniž bychom ho otevírali. Následně ho uložíme do ledničky, odkud ho vyndáme asi 4 hodiny před konzumací, aby převzalo okolní teplotu a nebylo uvnitř studené. Před konzumací maso vyjmeme ze sáčku. Necháme okapat, případně zlehka osušíme papírovým ubrouskem. |
5
Hotovo
5 min
|
Dokončíme maso |
One Comment Skrýt komentáře
V ingrediencích postrádám “limetku”. A dále kdy, kde je ta hořčice??