• Home
  • Vepřové
  • Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu

Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu

0 0
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

800 g
4 lžíce hořčice plnotučná
4 lžíce med luční
2 lžíce olej
1 ks
4 ks chilli čerstvá paprička
1/2 lžíce glutaman sodný volitelná ingredience
podle potřeby pepř čerstvý, mletý
podle potřeby sůl

Je zlehka nasládlá a zlehka pálivá a na jazyku se doslova rozplývá.

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Vepřová pečeně je ideálním masem pro přípravu na grilu – i pokud maso na ohni necháte o něco málo déle, je krásně šťavnaté a rozplývá se na jazyce. A co potom, když ho předpřipravíte metodou sous vide? Dáme vám recept na naši oblíbenou vepřovou pečeni připravenou v pálivém medovo-hořčičném zábalu. Jak jednou ochutnáte, nebudete chtít jinak!

Kroky

1
hotovo
5 min

Připravíme maso

Vepřovou pečeni nakrájíme na 4 – 5 plátků. Zlehka naklepeme a zakapeme polovinou limetky.

2
hotovo
10 min + 24 h

Naložíme maso

Zbytek limetky vymačkáme do mističky. Přidáme 5 lžic medu (nejlépe lučního), 2 lžíce oleje, 4 ks na drobno nakrájené chilli papričky a 1 lžíci glutamanu sodného. Řádně zamícháme.

Plátky masa po obou stranách potřeme připravenou omáčkou. Vložíme do uzavíratelné krabičky a necháme cca 24 hodin odležet.

3
hotovo
4,5 h

Vaříme

Obsah krabičky vložíme do sous vide sáčku a vakuově zavřeme. Vodní lázeň předehřejeme na 60 °C. Vložíme sáček a vaříme 4,5 hodiny.

Tip: Masíčko můžete připravovat také v celku. V tomto případě musíte přizpůsobit dobu vaření masa – v receptu uvedená vepřová pečeně v celku (800 g/ cca 7 cm široká) by se měla vařit při teplotě mezi 71 – 80 °C a to po dobu 12 – 36 hodin.

4
hotovo
5 min

Vyjmeme ze sáčku

Po uvaření vyjmeme sáček z lázně. Pokud je maso určené k pozdější konzumaci, obsah sáčku necháme zchladnout, aniž bychom ho otevírali. Následně ho uložíme do ledničky, odkud ho vyndáme asi 4 hodiny před konzumací, aby převzalo okolní teplotu a nebylo uvnitř studené.

Před konzumací maso vyjmeme ze sáčku. Necháme okapat, případně zlehka osušíme papírovým ubrouskem.

5
hotovo
5 min

Dokončíme maso

Plátky masa podle chuti osolíme a opepříme.

Pánev nebo gril předehřejeme na vysoký plamen. Vložíme plátky masa a zprudka opečeme do zlato-hněda po obou stranách masa. Okamžitě podáváme.

hally

opečená kuřecí prsa
předchozí
Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Kuřecí prsíčka s bramborami a brokolicí
hovězí svíčková
Další
Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu

Přidej svůj komentář