Background Image

Sous vide kuřecí křidélka s medem a zázvorem

1 0
Sous vide kuřecí křidélka s medem a zázvorem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
10 ks kuřecí křidélka
3 stroužky česnek
20 g zázvor
2 lžíce med
1 lžíce sojová omáčka
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř

Křehká a neskutečně voňavá kuřecí křidélka.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Chystáte doma menší party? Tak to vám nesmí chybět některé sous vide speciality jako jsou kuřecí křidélka s medem a zázvorem. Osvědčila se nám třeba jako skvělé zobání k TV (takové hokejové či fotbalové utkání s nimi bude nezapomenutelné). Vyzkoušejte!

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme ingredience na omáčku

Česnek a zázvor očistíme a omyjeme pod studenou vodou. Nasekáme na drobné kousky, nebo prolisujeme. Dáme do menší mističky, do které přidáme med a sojovou omáčku. Pečlivě zamícháme.

Odebereme asi 1 lžíci omáčky a necháme si ji na dokončení křidélek.

2
Hotovo
5 min

Připravíme křidélka

Křidélka zhusta posolíme a popepříme. Dáme do sáčku a přidáme omáčku. Vakuově zabalíme.

Tip: Dbáme na to, aby omáčka na křidélkách byla rovnoměrně rozvrstvena.

3
Hotovo
4 h

Připravíme lázeň

Sous vide lázeň zahřejeme na 71 °C. Vložíme sáček s křidélky a vaříme po dobu 4 hodin.

4
Hotovo
10 min

Dokončíme

Těsně před dovařením křídel zahřejeme troubu na 200 °C.

Křidélka vyjmeme ze sous vide sáčku a zbavíme veškerých tekutin. Vložíme na plech, na pečící papír a pokapeme zbylou omáčkou. Pečeme po dobu cca 10 minut.

5
Hotovo

Okamžitě podáváme

Křidélka dáme na misku/talířek a okamžitě podáváme.

blank
Recept na sous vide cizrnu najdete zde.
předchozí
Sous vide cizrna s krémovým zálivem
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
další
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
Recept na sous vide cizrnu najdete zde.
předchozí
Sous vide cizrna s krémovým zálivem
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
další
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu

Přidejte svůj komentář