Background Image

Karamelizovaná cibule

1 0
Karamelizovaná cibule

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks cibule žlutá
30 g máslo nebo olivový olej
30 g víno bílé nebo červené, případně balsamico, kuřecí vývar nebo vodu
podle potřeby

Slaďoučká karamelizovaná cibule.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Karamelizovaná cibule se perfektně hodí k dozdobení steaků a dalších masových pokrmů, ale třeba i do hamburgerů. Příprava karamelizované cibule je velmi jednoduchá, přesto ji mnoho lidí připravit neumí. V tomto receptu si povíme, jak připravit tu nejlepší karamelizovanou cibuli.

Postup

1
Hotovo
5 min

Nakrájíme cibuli

Cibule oloupeme a překrojíme napůl. Poté krájíme na stejně silné nudličky.

2
Hotovo
5 min

Rozpustíme máslo

Máslo vložíme do teflonové pánve nebo do hrnce s vysokým dnem a na středním plamenu rozpustíme.

3
Hotovo
40 - 70 min

Přidáme cibuli

Do pánve přidáme nakrájenou cibuli a na mírném plamenu pomalu opékáme. Každých 5 – 10 minut promícháme a odlepíme ode dna přichycené části. Jakmile se cibule začne hodně připékat, podlijeme vínem, balsamicem, vývarem nebo vodou.

4
Hotovo

Okamžitě podáváme

Přidáme sůl. Jakmile cibule chytne hnědou barvu a nebude v ní zbývat žádná tekutina, vyjmeme z pánve. Okamžitě podáváme.

blank
Výborná hříbková omáčka
předchozí
Výborná hříbková omáčka
Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
další
Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
Výborná hříbková omáčka
předchozí
Výborná hříbková omáčka
Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré
další
Čerstvé a jednoduché batátové (nebo bramborové) pyré

2 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář