Ingredience
-  150 g cizrnasušená
 -  900 g voda
 
Recept
Toto je jednoduchý postup pro přípravu cizrny s optimální tuhostí a chutí. Sous vide vaření cizrně propůjčuje koncentrovanější, autentičtější chuť než chuť cizrny připravené běžnými způsoby. Příprava cizrny doma je navíc mnohem ekonomičtější, než nákup cizrny připravené v plechovkách. Vedle toho budete mít úplnou kontrolu nad tuhostí, respektive strukturou cizrny, která se může lišit podle vaší chuti i určení cizrny. Tak například pro přípravu humusu budete muset mít mnohem uvařenější cizrnu, nežli pro přípravu salátu.
Postup
| 
 1 Hotovo  12 h  | 
Cizrnu předem namočte | 
| 
 2 Hotovo  5 min  | 
Přeceďte | 
| 
 3 Hotovo  3 h 15 min  | 
Přidejte čerstvou vodu, vařte sous vide | 
| 
 4 Hotovo  5 min  | 
Rychle zchlaďte, nechte odpočívat | 


                
                




2 Comments Skrýt komentáře
Na obrázku je cizrna v sáčku ve vodě, v textu se o tom ale nikde nepíše. Jak je to tedy?
V nadpisu u bodu 3 je uvedeno „Přidejte čerstvou vodu …“, ale asi to je nedostatečné. Přidám do textu. Díky