Background Image

Sous vide modrý sýr

0 0
Sous vide modrý sýr

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

300 g sýr modrý sýr(typu Niva)
150 ml mléko
30 g Crème fraîche
9 g citrát sodný
6 g sůl
0,75 g hexametafosforečnan sodný

Chuťově výrazný modrý sýr, který okouzlí.

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Modrý sýr je král výrazných chutí, který se skvěle hodí do omáček nebo jako delikátní pohoštění k vínu. Chcete si připravit dokonale hladký a krémový sýr, který se nerozpadá? Ukážeme vám, jak na to s metodou sous vide. Klíčem k úspěchu jsou citrát sodný a hexametafosforečnan sodný. Tyto tavicí soli jsou nezbytné pro dosažení sametové textury, protože brání oddělování tuku a bílkovin. Bez nich by sýr nevytvořil jednolitou hmotu, ale oddělil by se na olej a hrudky.

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo
5 min

Předehřátí vodní lázně

Připravte si sous vide lázeň a předehřejte ji na teplotu 75 °C.

2
Hotovo
5 min

Zabalení ingrediencí do sáčku

Do vakuovacího sáčku vložte veškeré ingredience: modrý sýr, mléko, crème fraîche, citrát sodný, sůl a hexametafosforečnan sodný. Sáček vakuově uzavřete.

Pokud nemáte vakuovačku, můžete vzduch vytlačit ponornou metodou ve vodě.

3
Hotovo
30 - 120 min

Rozpouštění sýra

Vložte sáček do předehřáté lázně. Vařte, dokud se sýr zcela nerozpustí a nevytvoří jednolitou, tekutou směs.
Doba se může lišit podle druhu sýra.

4
Hotovo
5 min

Vytvoření hladké hmoty

Vyjměte sáček z lázně a jeho obsah přelijte do mixéru. Mixujte, dokud nevznikne dokonale hladká a krémová hmota bez hrudek.

5
Hotovo
5 min

Ztuhnutí

Přelijte hladkou hmotu do forem nebo nádob.
Nechte ztuhnout na chladném místě, ideálně v lednici.

6
Hotovo
1 min

Servírování

Jakmile sýr ztuhne, můžete ho vyjmout z formy a podávat. Ideální je jako součást sýrového prkénka nebo třeba na křupavé pečivo.
Dobrou chuť!

blank
Sous vide brambory připravené sous vide
předchozí
Gold Yukon brambory připravené sous vide
Dušené glazované jehněčí kolínko
další
Dušené glazované jehněčí kolínko
Sous vide brambory připravené sous vide
předchozí
Gold Yukon brambory připravené sous vide
Dušené glazované jehněčí kolínko
další
Dušené glazované jehněčí kolínko

1 Comments Skrýt komentáře

Dobrý den, jsou citrát a hexametafosforečnan nezbytné ingredience?

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here