Background Image

Vždy perfektně připravená hovězí svíčková

1 0
Vždy perfektně připravená hovězí svíčková

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg hovězí svíčková
30 g máslo
podle potřeby olivový olej
4 větvičky tymián čerstvé
1větvička rozmarýn čerstvé
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř

Hovězí svíčková, která chutná jako by byla připravená profesionálním kuchařským týmem.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Když se pustíte do přípravy hovězí svíčkové, můžete pociťovat tlak. Jedná se o jednu z nejdražších položek, které v řeznictví najdete. Ani nemluvě o skutečnosti, že perfektní příprava tohoto kusu masa vyžaduje dostatek zkušeností a šikovnost.

Příprava hovězí svíčkové za pomoci sous-vide vaření z vás tento tlak sejme. Pokud budete přesně následovat tento náš recept, můžete si hovězí svíčkovou připravit přesně podle svých představ a přitom zcela nenáročně.

Požadovaný stupeň propečení konzultujte i s naší tabulkou teplot vaření.

Číst
10% slevový kupon na školu vaření Chefparade.cz

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme maso

Hovězí svíčkovou pečlivě svážeme, aby držela svůj tvar. Provázek by neměl být utažený moc, aby se maso dobře provařilo, ale ani málo, aby skutečně drželo tvar.

Maso po celém povrchu posypeme hustou vrstvou soli, případně i pepře.

2
Hotovo
5 min

Necháme zatáhnout

Větší pánev necháme na plotýnce rozžhavit na vysokém plamenu. V pánvi necháme rozpustit 15 g másla.

Do rozpuštěného másla vložíme větvičky tymiánu a rozmarýnu.

Nakonec do pánve vložíme svázané maso a zprudka ho opečeme po všech stranách, aby se zatáhlo a drželo šťávu.

3
Hotovo
5 min

Zabalíme maso

Pánev necháme lehce schladnout, poté celý její obsah (včetně šťávy a větviček tymiánu) přelijeme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme.

4
Hotovo
2 h

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 60 °C (či na jinou teplotu podle požadovaného provaření masa). Vložíme sáček a necháme vařit po dobu 2 hodin.

5
Hotovo
5 min

Dokončíme a podáváme

Maso vyjmeme ze sous vide sáčku a necháme okapat.

Šťávu ze sous vide sáčku přelijeme do mističky a necháme na dozdobení a dochucení masa.

Pánev necháme rozehřát na středním plamenu. Přidáme zbylých 15 gramů másla a necháme rozpustit.

Maso dáme na pánev a rychle opečeme po všech stranách.

Maso vyjmeme, rozvážeme provázek a nakrájíme na požadované plátky. Poklademe na talíř, přelijeme vývarem z masa a ozdobíme podle svých představ. Okamžitě podáváme.

blank

ladyambientte

Sous vide chřest, který si zamilujete
předchozí
Sous vide chřest, který si zamilujete
brokolicovo-sýrová omáčka recept
další
Brokolicovo-sýrová omáčka
Sous vide chřest, který si zamilujete
předchozí
Sous vide chřest, který si zamilujete
brokolicovo-sýrová omáčka recept
další
Brokolicovo-sýrová omáčka

One Comment Skrýt komentáře

Taky vyzkoušeno, pravá svíčka je drahá, ale občas jo. 2 hodiny rare – krvavější. Půlku jsem pro holky vařil 3 hodiny, Jemně krvavé. Taky lze zkusit klasiku, našpikované maso přes noc do láku a koř. zeleniny, pak část směsi a láku společně s masem zavakuovat a vařit, zbytek dusit klasika. Pak rozmixovat, přidat 33 %smetanu, lžíci plnotučné hořčice, citr.kůru. Mńamka. S dobrým knedlíkem paráda.

Přidejte svůj komentář