Ingredience
- 1 kg hovězí svíčková
- 30 g máslo
- podle potřeby olivový olej
- 4 větvičky tymiánčerstvé
- 1větvička rozmarýnčerstvé
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
Recept
Když se pustíte do přípravy hovězí svíčkové, můžete pociťovat tlak. Jedná se o jednu z nejdražších položek, které v řeznictví najdete. Ani nemluvě o skutečnosti, že perfektní příprava tohoto kusu masa vyžaduje dostatek zkušeností a šikovnost.
Příprava hovězí svíčkové za pomoci sous-vide vaření z vás tento tlak sejme. Pokud budete přesně následovat tento náš recept, můžete si hovězí svíčkovou připravit přesně podle svých představ a přitom zcela nenáročně.
Požadovaný stupeň propečení konzultujte i s naší tabulkou teplot vaření.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme maso |
2 Hotovo 5 min |
Necháme zatáhnout |
3 Hotovo 5 min |
Zabalíme masoPánev necháme lehce schladnout, poté celý její obsah (včetně šťávy a větviček tymiánu) přelijeme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme. |
4 Hotovo 2 h |
Vaříme |
5 Hotovo 5 min |
Dokončíme a podávámeMaso vyjmeme ze sous vide sáčku a necháme okapat. Šťávu ze sous vide sáčku přelijeme do mističky a necháme na dozdobení a dochucení masa. Pánev necháme rozehřát na středním plamenu. Přidáme zbylých 15 gramů másla a necháme rozpustit. Maso dáme na pánev a rychle opečeme po všech stranách. Maso vyjmeme, rozvážeme provázek a nakrájíme na požadované plátky. Poklademe na talíř, přelijeme vývarem z masa a ozdobíme podle svých představ. Okamžitě podáváme. |
1 Comments Skrýt komentáře
Taky vyzkoušeno, pravá svíčka je drahá, ale občas jo. 2 hodiny rare – krvavější. Půlku jsem pro holky vařil 3 hodiny, Jemně krvavé. Taky lze zkusit klasiku, našpikované maso přes noc do láku a koř. zeleniny, pak část směsi a láku společně s masem zavakuovat a vařit, zbytek dusit klasika. Pak rozmixovat, přidat 33 %smetanu, lžíci plnotučné hořčice, citr.kůru. Mńamka. S dobrým knedlíkem paráda.